Küçük hosting şirketi için firma önerisi

YamataSandro

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Hayallerimi gerçekleştirmek için bir adım atıyorum hayalim olan hosting şirketini kuruyorum yavaştan arkadaşlar, sizlere de ihtiyacım var. Şu anda büyük miktarda elimde para olmadığı için sağlam firmalardan fiziksel sunucu satın alıp VDS satışını öyle yapacağım fakat yüksek DDoS korumalı sağlam veri merkezi olan bir firma önerisi isterim sizlerden. Deneyimlediğiniz beğendiğiniz varsa söyler misiniz? Satış yapacağım alanlar ise VDS, oyun sunucuları, Ryzen 9 gibi sistemler. Xenon E5 serileri de satacağım oyuna göre DDoS filtremesi yapıyorlar o yüzden hangi firma sağlam bilemediğim için sizlere sormak istedim.

Örnek oyun sunucuları: MTA: Sa, FiveM, CS2, Rust, Minecraft, Assetto Corsa, SA:MP vb. bu oyunlar öncelikli olacaklar dostlar. Herkesin ve benim de önceliğimiz zaten DDoS koruması ve performans.

Bilgi: Pendc veri merkezinde barınan hosting şirketlerini önermezseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ara bende sektöre girmeyi düşünmüştüm ancak işi resmi bir şekilde yapmak istiyorsanız iyi bir bütçeye ihtiyacınız var. Mevcut bir şirketiniz yok ise şahıs şirketi kurduğunuzu varsayalım. Yıllık sadece muhasebe defter vergi vs. giderleriniz yılbaşından sonra artan fiyatlarla birlikte 70-80 bin liraları bulur.

Yinede denemek istiyorsanız mevcut bir müşteri portföyünüz yoksa fiziksel sunucu kiralamak oldukça maliyetli olacaktır. Şu an Ryzen 9 sunucu kiralamak istediğinizde en kötü 4000-5000 TL aylık maliyeti olur. Bunun yerine yurtiçi ve özellikle yurtdışı lokasyonlu firmalardan reseller olarak hizmet satmak daha karlı olacaktır. 4000 TL ye işinizi görecek şekilde Ryzen 9 veya Xeon E5 sunucu kiralayabileceğinizi düşünmüyorum ancak kiralasanız bile ortalama bir müşteriyi 200 TL den hesap ettiğinizde 4000 TL ye kiraladığınız sunucunun sadece kendi parasını çıkarması için 20 aktif müşteri olması gerekiyor. WiseCP ve WHMCS için birçok firmanın reseller eklentisi bulunuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı