Küçük kardeş problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok şükür 10 yaşındaki kardeşimin öyle bir problemi yok. Daha çok kardeşe nasıl davranıldığına bağlı. Ben kardeşimden maksimum 10 kere bir şeyi yapmasını istemişimdir. Bir çok şey yapmasını isteyince psikolojik olarak ben buna karşı çıkmalıyım diyorlar gibi geliyor bana.

Küçük kardeşim yok ama olsaydı ve böyle şeyler yapsaydı “nazikçe” vurarak uyarırdım. Benim de abim var şu an iyi anlaşıyoruz çünkü belli bir yaşı geçince birbirinizi anlamaya başlıyorsunuz. Ama küçükken hayatım toplamında yemediğim dayağı abimden yedim ama sürekli gönlümü alırdı sonra yine kavga hayat böyle bir döngüdeydi sonra bende belli bir yaşa gelince ve biraz hormonlu olunca boy ve kilo etkisiyle gücüm ona yetmeye başladınve bu sefer kavgalarımız daha rekabetli geçiyordu bu arada dikkat et büyüyünce hormonluysa oda seni vurabilir (test edildi onaylandı)

O da mantıklı fakat ileride bir işe girdi mi patronundan da emir alacak belki. Yani belki küçük yaşta az da olsa bu tür şekilde alıştırılmaya çalışıp veyahut alışmıyorsa ve karşı geliyorsa onun bir işte patron olması için gaz verilebilir. Ki bu da büyük bir başarıya götürebilir.

Biz küçükken Ronaldinho izler gaza gelir sokağa çıkar topla hareketler yapardık, dövüş filmleri izleyip arkadaşlarla birbirimize dalardık. Yeni nesil tiktokçu olma gayretinde vay be.

Sa.
Bir egitimci olarak kisisel görüşlerimi de iceren tavsiyelerimi yazayım.
Öncelikle engelleme,ceza,şiddet,tavsiye gibi yöntemlerin ciddi anlamda yetersiz ve etkisiz oldugunu kabul edin. Bunlari bizler çok denedik ve işe yaramadığını hatta ters teptigini defalarca gördük.
Sonrasinda ise sabırlı olmalı ve cok saglam güvenli bir iletişim kurmalısın kardesinle. Yani gerekirse onunla birlikte tiktok vs. Videolarina bak,konuş,iletişim kur ve onu anlamaya çalış. Sebepsiz davranış diye bir şey yoktur.
3. Aşama kardeşini kesfet nelerden hoşlanıyor. Yasam tarzı,hobileri,ilgileri neler?
4.Aşama kardeşinin sevdigi olumlu sosyal hayat var ya 3.asamada kesfettigin. iste kardesini o sosyallige yönlendir.
Hatta sadece yönlendirmekle kalma, sen de onunla birlikte bunları yap.
Misal birlikte bir cay ocagina gidip okey oynayın,yahut dogada vakit gecirin mangal yapın. Muzige ilgisi varsa birlikte enstruman arastirin. Gitar baglama gibi kurslara yönlendir.
Daha aklima gelmeyen bir cok sey var.
Mesele şu onun haline tepki verme sadece olumlu sosyal davranislar yönlendir onu. Sonrasinda zamanla kendisi saçma bulur tiktok vs. gibi saçma videoları

Denemediğim yol kalmadı zaten bu dayak son çözümdü işe yaradadı.

Karşımıza alıp konuşundadır bende senim gibiyim yaş bahanen olsun gibi trip yapıyı kusura bakma ama 100 kez belki daha fazla dediklerini denedik yoksa bende gereksiz şiddet taraftarı değilim. Zaten ilk kez dayak yedi benden .

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemediğim yol kalmadı zaten bu dayak son çözümdü işe yaradadı .
Biz kabul etmesek de toplum bizi illaki etkiler ve yonlendirir. Onu da su an cevresi arkadaslari etkiliyor. Onlar yapiyor diye belki de etkileniyor.
Abi olarak sabret hacım. Onu degistiremezsen dert etme. Ama kendi haline de birakma baktıklarını takip et. Neler izlemiş? izlediklerinde siddet var mi? Alkol uyuşturucu var mı? Toplum yapisi etkileyecek ciddi olumsuz icerikler var mı?
Tiktok ve youtube yakin zamanda belli sınırlamalar zaten gelecek. Gencleri korumak adına.

Aptalca. Dans eden kızlar bir de sigara yakıp manzaraya poz veren aptallar bu arada onu kötü işlere yönlendirmek isteyen 12 kişiyi hayatının en sağlam dayağını attım. Bir de bu saatten sonra sıkı yönetim + disiplin ben spor yaptığım yerde hoca rahat demezse saatlerce beklerdik disiplin bakımındaysa sinir olmaya başladım neyse :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşiniz 8 yaşında onu 12 li yaşlarına gelmeden durdurmalıyız. Modem arayüzünden bazı siteler engellenebiliyor diye biliyorum. Onu nasıl yapacağınızı öğrenip yapın.
Aynen, TikTok açıkken Wireshark'tan giden paketleri izleyip, sonra paketin gittiği adresi durdurarak yapabilir bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…