Küçük oyun stüdyosu kurmak

Y451

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba hocalarım, öncelikle dijital oyun tasarımı bölümünden arkadaşlarla bir süre kendi çapımızda bir oyun geliştirmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 5-6 kişi olacak. UI/UX tasarımcısı, developer, grafik tasarımcı, senarist, 3D artist vs. ayrıca bulduğum çok iyi bir senaryo var. Tek sorun yayıncı şirket bulmak istemiyoruz. Kendimiz yayınlamak istiyoruz, çünkü yayıncı daha ön planda olacak ve gelirin fazlasını alacaklar. O yüzden kendimiz yayınlamayı düşünüyoruz. Ama reklamlar, pazarlama, oyunun tutması vs. endişeliyiz, ama bazı yayıncılar ve YouTuber'lara atmayı düşündük başarabilir miyiz sizce?

Sermayeniz yoksa, önce bir sermaye oluşturun. 6 insan diyip geçmeyin; onlar da insan ve karınlarını doyurmları gerek. Bu tip işler de para olmadan girişilmez. Zorluk yaşarsınız sonra.

Her şeyden öte, bir planlama (yol haritası) yapın. Senaryonuzun belli olması çok iyi bir şey, şimdiden tamamlamanıza çok sevindim. Diyalog, karakterlerin arkaplanı gibi işlerde uzman kişilerden yardım almanızı tavsiye ederim. Sürekli olarak çevrenizdeki insanlara danışın, bu kişi okuldan edebiyat öğretmeniniz de olabilir. 10 yaşındaki bir çocuk da.

Karışık tavsiyeler oldu fakat benim şimdiden size güvenim var. Özellikle de genç ve özgüvenli oluşunuz etkiledi beni. Başarılar dilerim, umarım her şey dilediğinizce olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı