Küçük yaşta olunmasına rağmen gözlük numarası çok büyük

Emma Stone

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
5.698
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle yaşım 14 ve miyopum gözlük takıyorum gözlüğüm geçen sene bir anda iki katına çıktı 5 numara oldu çok üzüldüm bu duruma ilk başlarda ama sonra ekrana bakmaya devam ettim şu an gözlük numaram ne olacak Allah bilir psikolojim çok bozuldu gözlük numaram fazla diye, gözlüğümü çıkarıyorum etraf çok bulanık cidden çok kötü bir durum bunu miyop olanlar daha iyi bilir ve galiba astigmat ta var çünkü artık yakını görmekte bile zorlanıyorum geçen sene doktor gözünde hasar var demişti ve ben hala ekrana bakıyorum cidden epey üzgünüm keşke elimde bir değnek olsa da gözlerimi eski güzel hallerine çevirebilsem keşke...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı insanların gözü hassas olabiliyor genetikle de ilgili. Gözünü 18 yaşına geldiğinde lazer ile çizdirirsen 0.50 - 1 numaralara düşecektir. Ki çoğu kişi gözünü sağlam sansa da 0.50 - 1 civarı.
 
Benim gözüm 1 buçuk ama 8 yaşındaki kuzenimin gözü 4 numara. Doğal ve sağlıklı beslen. Yumurta sarısını çok tüket ve sabah 10-11 gibi saatlerde güneşe çık, yürüyüş vs. yap. Çünkü güneşi görmeyen önünü de göremez. Bunları yaparak 2-3 numara düşürebilirsin bence.
 
Benim küçüklüğümdendir göz sorunum var artık takmıyorum bile tak gözlüğü sonrasına resmen uğraşmıyorum.
Tecrübeleyim (Nerdeyse 4 yaşından beridir göz doktorları arasından mekik dokumuş birisi söylüyor).

Çizdirmek veya lazer tedavisi işe yarıyor diyorlar ama hiç yaptırmadım.
 

Geri
Yukarı