Küresel Üst Seviye Akıllı Telefon Pazarı 2023 Yılında da Satış Rekoru Kırdı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.191
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Küresel Üst Seviye Akıllı Telefon Pazarı 2023

Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmaya göre üst seviye akıllı telefon üreticileri 2023 yılında artan satışların keyfini çıkardı. Özellikle de Apple’ın satışlarında bir artış yaşadı. En son veriler, Apple’ın bir kez daha üst seviye akıllı telefon kategorisinde en büyük pazar payına sahip olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, geçen yıl birkaç sürpriz yaşandı ve 2024’te artan zorluklar Apple’ın […]

Devamı: Küresel Üst Seviye Akıllı Telefon Pazarı 2023 Yılında da Satış Rekoru Kırdı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Kalite diyebilirim mesela. Uzun ömürlülük. Kullanışlılık. Ürününün arkasında durma. Servis kalitesi. Kullanıcı memnuniyeti.
Servis kalitesi? Servisten memnun kalan 1-2 iPhone kulannıcısı ya gördüm ya görmedim.
 
Servis kalitesi? Servisten memnun kalan 1-2 iPhone kulannıcısı ya gördüm ya görmedim.
Türkiye'de yaşıyorsun çünkü. Garanti biterken iPhone 5-6 zamanlarında garantiye çingenelik yapıp zorla haketmediğin hizmetleri talep ettin. Daha doğrusu çaldın. Bu bir süre devam etti. Sonra bizim milletin ne mal olduğunu anlayıp servis politikalarını değiştirdiler. Adına özel Apple'da yönetmelik çıkan ülke vatandaşısın sen. İyi bir hizmet talep etmeye hakkın kalmadı. Üzgünüm. Bunu senin üzerinden anlattım lafım başka yere o da yanlış anlaşılmasın.

Popüler kültür işte, ne diyebilirsin ki?😀
Bu AMD - Nvidia kavgasına benziyor. Herkesin Nvidia almasının arkasında yatan sebep cihazların kas gücü değil. Kas gücü olarak çoğu zaman Nvidia güçlü bile değil ama birisi, bir deneyim sunuyor. İnsanlar her zaman deneyime para verir, sen de verirsin. Kimse bana ikisi de aynı para olsa gider Android alırım demesin mesela.

İnsan merkezli sistem tasarımı diye bir ders aldım ben. Orada bu olay çok net anlatılıyor. Bu sistemde her şey insan içindir, sistemin kendisine odaklanılmaz. Bir de Sistem Analizi dersi aldım, burada da Sistem geliştirilir, insanlar bunun bir parçası eğer isterlerse olurlar ancak insana özellikle odaklanılmaz. Sistem, üründür. Senin yarattığın şeydir.

Android bir sistem analizi sonucudur, Apple ekosistemi tamamen bir İnsan merkezli sistem tasarımı sonucudur. Bu yüzden Android daha yetenekli. Yapabileceği şeyler, uygulama destekleri, desteklediği formatlar, hep daha önde. Hatta 200MP kamera bile koyuyorlar. Çünkü sistemin kendisi öncelikli. Apple ise sadece kullanıcıya onun beklentilerini, tekniğine inmeden en iyi şekilde sunmanın yolunu arıyor. Sonuç, insanların kafasına "Sosyal Medya için iOS" algısı yapıştı bile.

İkisi de farklı kafaların ürünleri ve bu yarışın kazananı açık ara Apple. Bir marka çok kullanılıyor diye popüler kültür denip atılamaz. Bu insanlar aradaki farka rağmen deneyimlerinden ödün vermemek adına gidip bir yerlere para veriyorlar demek ki. Bunu diğer markaların da örnek alması lazım ki aldılar da. Samsung'a bak, Apple gibi net bir tasarımım olsun, onun gibi değiştirmeyeyim de insanlar görür görmez, marka amblemini görmeden telefonun bana ait olduğunu anlasınlar diye S10'dan beri aynı tasarımı kullanıyorlar.

Yine de ben forumda iPhone kötüleyenleri anlıyorum. Türkiye'de mal mülk ön planda olarak hava atmak ve çingenelik yapmak o kadar normal ki, birileri statülerini korumak için alıyorlar bu telefonu. Doğal olarak aklı başında, aşağılık psikolojisini mide bulandırıcı sanan bu insanlar da, bu durumdan gıcık kapıyorlar. Mesela MacBook'a kimse böyle laf atmıyor çünkü o bir statü simgesi değil. Gerçekten işi olan paraya kıyıp alıyor kimse de neden bunu yaptın demiyor, herkes biliyor ki yetenekli bir cihaz. iPhone'da yetenekli ancak, telefonu elinde tutan kitlenin mahiyeti, cihazın yeteneklerini gölgeliyor. Hater adamı da Fanboy adamı da sevmem velhasıl.
 

Geri
Yukarı