Kütüphanede çalışmak istemeyen kişi ne yapmalı?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Selam, YKS öğrencisiyim. Kütüphanede çalışabilen birisi değilim ama yine de alışmak amacıyla gidiyorum. Birkaç gün önce yine gittiğim de eski sevgilime çok benzeyen birisini gördüm. İkizi kadar benziyordu ama o değildi. Ondan dolayı derslere odaklanamayınca ( tam derse odaklandım diyorum o çocuğa bakasım geliyordu) kütüphaneye gitmedim 2 gün bugün yine gideyim dedim ama o yine oradaydı yine derse odaklanamayınca başka kütüphaneye gittim ama o kütüphanede de bir türlü odaklanamayınca eve geldim. Evde odaklandığım zaman çalışabiliyorum ama odaklanmak çok zor geliyor. Kütüphaneye de pek gitmek istemiyorum çok depresif bir ortam gibi geliyor. Ne önerirsiniz?

Deneme çözerek odaklanma becerini geliştirebilirsin. Sonuçta denemeler sadece derslerinde daha iyi olmaya değil derslerini geliştirmekle birlikte odaklanma ve sınav ortamına adapte olma becerilerini geliştirir. Başaramazsan tekrar denersin olur biter. En sonunda odaklanmayı başarırsın çünkü alışmış olursun.

Ev ortaminiz çalışmak için müsaitse kütüphaneye gitmenize gerek yok. Odaklanma sorununuzu çözmeniz lazım. Yazinizdan anladığım kadarıyla YKS dışında başka öncelikleriniz var. Bunları ne kadar azaltirsaniz o kadar bu süreç sizin için kolay geçer. İyi çalışmalar.

Ev ortaminiz çalışmak için müsaitse kütüphaneye gitmenize gerek yok. Odaklanma sorununuzu çözmeniz lazım. Yazinizdan anladığım kadarıyla YKS dışında başka öncelikleriniz var. Bunları ne kadar azaltirsaniz o kadar bu süreç sizin için kolay geçer. İyi çalışmalar.
Ev ortamı müsait yani kardeşim falan yok evde ki herkes erkenden işe gittiği için tek ben oluyorum ona rağmen telefona bakayım bilgisayarda oyun oynayayım derken olmuyor. Arkadaşım falan yok beni dışarı çağıran birisi yok ama teknolojik aletler var.

Ev ortamı müsait yani kardeşim falan yok evde ki herkes erkenden işe gittiği için tek ben oluyorum ona rağmen telefona bakayım bilgisayarda oyun oynayayım derken olmuyor. Arkadaşım falan yok beni dışarı çağıran birisi yok ama teknolojik aletler var.
Ne güzel işte. Ev ortaminiz en iyi kütüphaneden daha iyi. Denecek çok bir şey yok. İradeli olup telefon, bilgisayar oyunlarını ertelemeniz lazım. İşi kendi beyninizde bitirmeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı