Kulak İçi Kulaklıkta, Bluetooth mu Kablolu mu?

Ven0m

Megapat
Daha fazla  
Ben kulaklık almak istiyorum telefonda kullanmak için. Aklımda Sennheiser momentum true wireless vardı. Bunun yerine Sennheiser gibi üst seviye kablolu bir kulaklık mı tercih etmeliyim bilemiyorum. Kablolu kablosuz arası ses kalitesinde çok fark olur mu? Aydınlatırsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark sizin kulağınızın kalite yeterlilik seviyesiyle alakalı. Bana göre çok fark olur. Sennheiser momentum'a da o parayı asla vermem. Çünkü çok mecbur kalmadıkça o tarz kablosuz kulaklıkların gerekli olduğunu düşünmüyorum. 4 saat dese bile muhtemelen şarj süresi 3 saatte biter. Bu da oldukça kısa ve sürekli şarj durumu olacaktır. Tabi günlük kullanım durumunuza göre değişebilir.

Kaliteli şekilde müzik dinlemeyi seven birisi iseniz zaten elinizde muhtemelen birkaç tane kulaklık vardır ve daha öncede birçok kulaklığı deneme veya kullanma imkanınız olmuştur diye düşünüyorum.

Sizin yerinizde olsam durumunuza göre kaliteli kablolu bir kulaklık alırım. Onun yanına da uygun fiyatlı tamamen kablosuz olan kulaklıklardan alırdım. Hatta sizin için uygunsa kısa kablolu ve şarj süreleri 8 saat civarında olan kablosuz kulaklıkları da gözden geçirebilirsiniz.

Yani sonuç olarak müzik konusunda hangi noktada olduğunuz ile kulağınızın müziğin kalitesi konusunda ne kadar ayırt edici seviyede olduğunun önemine göre kendinize yetip yetmeyeceğine karar verebilirsiniz. Tabi kullanmadan bilemezsiniz. Ama uzun süre çok kaliteli kablolu kulaklıkları kullanıyorsanız, kablosuz kulaklıklar bana göre asla yeterli gelmeyecektir.

Fark sizin kulağınızın kalite yeterlilik seviyesiyle alakalı. Bana göre çok fark olur. Sennheiser momentum'a da o parayı asla vermem. Çünkü çok mecbur kalmadıkça o tarz kablosuz kulaklıkların gerekli olduğunu düşünmüyorum. 4 saat dese bile muhtemelen şarj süresi 3 saatte biter. Bu da oldukça kısa ve sürekli şarj durumu olacaktır. Tabi günlük kullanım durumunuza göre değişebilir.

Kaliteli şekilde müzik dinlemeyi seven birisi iseniz zaten elinizde muhtemelen birkaç tane kulaklık vardır ve daha öncede birçok kulaklığı deneme veya kullanma imkanınız olmuştur diye düşünüyorum.

Sizin yerinizde olsam durumunuza göre kaliteli kablolu bir kulaklık alırım. Onun yanına da uygun fiyatlı tamamen kablosuz olan kulaklıklardan alırdım. Hatta sizin için uygunsa kısa kablolu ve şarj süreleri 8 saat civarında olan kablosuz kulaklıkları da gözden geçirebilirsiniz.

Yani sonuç olarak müzik konusunda hangi noktada olduğunuz ile kulağınızın müziğin kalitesi konusunda ne kadar ayırt edici seviyede olduğunun önemine göre kendinize yetip yetmeyeceğine karar verebilirsiniz. Tabi kullanmadan bilemezsiniz. Ama uzun süre çok kaliteli kablolu kulaklıkları kullanıyorsanız, kablosuz kulaklıklar bana göre asla yeterli gelmeyecektir.
Önerebileceğiniz bir kulaklık var mı

Ne ihtiyacınız olduğuna bağlı. Eğer durmadan vücudunuzu kullandığınız bir is yapıyorsanız(mühendislik, taşımacılık, spor vs.) kablolar sizi rahatsız edecektir. Bu durumda kablosuz kulaklık işinizi görecektir. Eğer müzik sizin için hobiyse iyi bir kablolu kulaklık almanız iyi olacaktır. Kablosuz olarak Airpods veya Galaxy Buds tavsiye edebilirim.

Önerebileceğiniz bir kulaklık var mı

Yelpaze çok geniş ve sizin ihtiyaçlarınız ile müzikten beklentileriniz çok farklı olabilir. Açıkçası bende bu konuda çok yeterli görmüyorum kendimi. Sizi yanlış yönlendirmekte istemem bu yüzden.

Birde tamamen kablosuz olan kulaklıklar bildiğim kadarıyla kulağı vakumlayarak tutunuyor ve bu da ses yalıtımını sağlıyor. Ancak aynı zamanda kulağınızı elinizle tıkamış gibi bir hissiyat veriyor. Bu şekilde süresi değişmekle birlikte kişiden kişiye rahatsızlık verebilir yada kimine vermeyebilir. Benim pek hoşuma giden bir durum değil bu.

Belki 1 kulaklık alayım tüm işimi görsün demek yerine amaca göre farklı belki 2 belki 3 kulaklık alıp duruma göre kullanmak daha iyi olabilir.

Arkadaşın dediği gibi ne şekilde nasıl kullanacaksınız ve kulaklıktan beklentileriniz nedir ?

Şu tarz forumlardan da bazı bilgiler edinebilirsiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba şu an söylediğin 2 ürünü de kullandım Sennheiser momentum Free ve kablolusunu şunu söylemeliyim ki kablosuzun rahatlığı ndan vazgeçemem ama kabloludaki o ufak ses kalite farkını da isterim diyorsan biraz daha paraya kıyman gerekiyor. Çok az denebilecek kadar basslarda düşüş var kablosuzda. Onun dışında kalite aynı bende şu an ikisi de var. Şarj süresini test etmedim ama bütün gününü müzik dinleyerek geçiren biri olarak şarj sorunum hiç olmadı hızlı şarj desteği var zaten öyle 2-3 saat değil 4 4.30 saat dayandığı olmuştur aralıksız dinlediğimde. Kaliteli müzik dinlemek istiyorsan kulakların güzel ses aşığıysa tabii ki de alabilirsin pişman olmazsın özellikle ürün hakkında sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin elimden çok sayıda kaliteli kulaklık geçti tavsiye de verebilirim ama ürün garantisi rahatlık tecrübe ve kalite arıyorsan Sennheiser ilk alternatiflerden biri oldu benim için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı