Kulaklığımı nasıl iade ederim?

Omerrrello

Centipat
Daha fazla  
İtopya'dan aldığım ASUS TUF H3 ürününü sadece 30 dk denedim ama 50 TL değerinde bile olmadığını düşünüyorum. Aynı gün iade talebi oluşturduktan sonra kargo kodu aldım. Bugün para iademin ne zaman gerçekleşeceğini müşteri hizmetlerine sorduğumda dalga geçer gibi kulaklıklar bir kere açıldığında para iadesi söz konusu değil dediler. Normalde sözleşmede hiçbir neden belirtmeden 14 gün içinde iade alınır diye bir madde var. Ben ne gibi bir yasal yol izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt alınması gerekiyor eğer iade almazlar ise tüketici hakem heyetine başvuracağınızı belirtin. Baktınız hala almıyorlar edevlet üzerinde başvurunuzu yapın.

Kulaklıklar insan cildine değen hijyenik eşyalar olduğu için açıldıktan sonra iade edilemeyen eşyalar grubuna giriyor. Bunun gibi elektronik cihazlar mevcut. O yüzden kulaklık gibi cihazları önce bir mağazada denemek gerekiyor satın almadan önce.
Geçmiş olsun. İsterseniz THH'e başvuru deneyebilirsiniz. Ancak ben pek umutlanmayın derim.

Saçma değil mi? Sonuçta bir iç çamaşır ya da çorap değil bu ürünler insanlar şapkaları bile iade ediyor alınıyor ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Saçma değil mi? Sonuçta bir iç çamaşır ya da çorap değil bu ürünler insanlar şapkaları bile iade ediyor alınıyor ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Niye saçma olsun? Başkasının kulağına kafasına sürdüğü kulaklığı kimse satın almak zorunda değil. Tamam satıcıları gömüyoruz ama kullanıcılar olarak bazen biz de fazlasıyla düşüncesiz olabiliyoruz.

Emin misiniz? Kulak içi kulaklık olmasın geri iade edilmeyen. Asus Rog Centurion kulaklığımı cayma hakkımı kullanarak iade etmiştim de. Belki de firma insiyatifiyle oldu iade.

O zaman hiçbir AVM'den bere falan alma çünkü insanlar hepsini kafasına takıyor

Cayma hakkı için tam açıklama:
Cayma hakkının istisnaları

(1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

a) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

b) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

c) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Malın tesliminden sonra ambalajın açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

d) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

C maddesi gereğince iade almama hakkına sahip satıcı firma. Bazı firmalar onu umursamadan başkasına satıyor olabilir ancak bunu herkes yapmaz. Yapılanın da ne kadar etik olduğu tartışılır. O yüzden kulak içi olmasına gerek yok. Kullanıp iade eden kişinin saçkıran hastalığı olduğunu düşünün. Ve bu kulaklığı sonra başkasına satıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…