Bugün yeni topladığım bilgisayarım geldi. Gerekli driverları kurduktan sonra kulaklığımı taktığımda kulaklığa ses geliyor fakat mikrofonum çalışmıyor. ASUS Realtek Audio Control merkezinden ses ayarlarını bu şekilde yaptım. Kulaklığımın kendi mikrofonu var bu yüzden aynı jak girişinden ön panelden takıyorum ve kulaklıkta hiçbir problem yok çünkü diğer bilgisayarlarda test ettim. Mic girişine taktığımda ise ses de gelmiyor mikrofon da çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kasadaki ses kartları laptoptan ve telefondan farklı oluyor. Laptop ve telefonlarda mikrofon ve ses çıkışı tek jack üzerindenken bilgisayarlarda ses ve mikrofon jack girişi ayrı oluyor. Bu sorunu halletmeniz için de üstte belirttiğim üründen kullanmanız gerekmektedir.
Laptoplar taşındığı için kullanımı kolay olmasından onların ses çıkış yerinde mikrofon girişi olur ama gene kullanıcı başka bir mikrofon takmak isterse ayrı olarak 1 tane mikrofon çıkışı eklenir masaüstü pc de genel taşınmadığı için ses çıkışında mikrofon girişi olmaz arkadaşın dediği gibi o aparattan alman lazım bende var kullanıyorum gayet güzel çalışıyor.