Kulaklığın mikrofonunu kullanamıyorum

Odysseia

Kilopat
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarıma telefon kulaklığı takıyorum ancak kulaklığın mikrofonunu kullanamıyorum. Bilgisayar kendi mikrofonunu kullanıyor ve arkadaşlarımla görüşme yaparken beraber oyun oynarken klavye sesini çok veriyor. O yüzden kulaklık mikrofonunu kullanmak istiyorum, ne yapabilirim?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben de 1 haftadan beri o işle ugraşıyorum çözüm bulamadım. Normal telefon kulaklıgı takıyorum sesi kaydetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende daha önce deneyip çözememiştim telefon kulaklığını değiştir veya kulaklıklı microfon tavsiye ederim bende.

Kolay anlaşılması için:
Telefonda kullanılmak üzere üretilen mikrofonlu kulaklıkların ucunda gözle bakıldığında üç çizgi bulunur. 4 farklı kablo bağlantısı anlamına gelir.

Bilgisayarlarda kulaklık girişi ile mikrofon girişi ayrıdır. Telefonlarda olduğu gibi tek bir bağlantı(3.5mm jack) ile gerçekleşmez. Kulaklık işlevini kullanmak için bilgisayarın kulaklık girişine takılması gereklidir. Mikrofonu mikrofon işareti bulunan mikrofon girişine takarak kullanmalısınız.

Telefon için üretilen kulaklıklarda tek çıkış bulunduğu için ikiye ayırmanız gerekmektedir. Kablodaki bağlantıyı ikiye ayıran bu iş için üretilmiş mikrofon bağlantısı kulaklık bağlantısı olmak üzere iki farklı sokete (3.5mm jack) sahip olmanızı sağlayan kablolar mevcut.
Aşağıdaki görselde örneğini görebilirsiniz.

Dark firması DK-CB-AUC0 modelinde bu kablosu mevcut. Kullanmadım ve kalitesini bilmiyorum.

Bilgisayarınızda kullanmak istiyorsanız benzer işi yapan kablolardan birini satın almak zorunda olduğunuzu unutmayın

Son düzenleme:
Kolay anlaşılması için:
Telefonda kullanılmak üzere üretilen mikrofonlu kulaklıkların ucunda gözle bakıldığında üç çizgi bulunur. 4 farklı kablo bağlantısı anlamına gelir.

Bilgisayarlarda kulaklık girişi ile mikrofon girişi ayrıdır. Telefonlarda olduğu gibi tek bir bağlantı(3.5mm jack) ile gerçekleşmez. Kulaklık işlevini kullanmak için bilgisayarın kulaklık girişine takılması gereklidir. Mikrofonu mikrofon işareti bulunan mikrofon girişine takarak kullanmalısınız.

Telefon için üretilen kulaklıklarda tek çıkış bulunduğu için ikiye ayırmanız gerekmektedir. Kablodaki bağlantıyı ikiye ayıran bu iş için üretilmiş mikrofon bağlantısı kulaklık bağlantısı olmak üzere iki farklı sokete (3.5mm jack) sahip olmanızı sağlayan kablolar mevcut.
Aşağıdaki görselde örneğini görebilirsiniz.

Bu kabloyu ya da aynı işi yapan benzer kablolardan birini satın almak zorunda olduğunuzu unutmayın
Bu ürünü almalısınız.
Bilgisayarımda sadece 1 jak girişi var

Bilgisayarının mikrofon desteği olmayabilir. Bazı dizüstü bilgisayarların ses kartı düşük olduğu için mikrofon desteği olmuyor.

Yeni bilgisayarlar da telefon gibi tek jack ile kulaklık ve mikrofonu aynı anda çalıştırdığını duymadım.
Telefon gibi tek jack ile mikrofon ve kulaklık kulaklık çalıştıran bilgisayarın varsa tecrübe etmediğim bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemem.

Bilgisayarının mikrofon desteği olmayabilir. Bazı dizüstü bilgisayarların ses kartı düşük olduğu için mikrofon desteği olmuyor.

Yeni bilgisayarlar da telefon gibi tek jack ile kulaklık ve mikrofonu aynı anda çalıştırdığını duymadım.
Telefon gibi tek jack ile mikrofon ve kulaklık kulaklık çalıştıran bilgisayarın varsa tecrübe etmediğim bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemem.

Doğru, daha önce bilgisayarıma çalışan bir mikrofonlu kulaklık takmadım yeni fark ettim ben de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı