Kulaklığın sağ tarafı mikrofon gibi ses kaydediyor

Herkese merhabalar öncelikle iyi günler. Uzun süredir çalışmayan kulaklığımın mikrofonu vardı görüyordu bilgisayar aama sesi almıyordu.
Bugün farkına vardım ki garip bir şekilde kulaklığımın sağ tarafı ses kaydediyor emin olmak için ses kaydı açtım ve kulaklığın sağ tarafına sertçe tıklattım ve ben tıklattıkça dalgalanma göründü ses kaydını dinlediğim zaman ise kısık bir şekilde duyuluyor. Sorun nedir acaba? Kulaklığın mikrofonu ses kaydetmezken neden sağ tarafı ses kaydediyor?

Mikrofonunuz ne tarafta? Eğer sağ tarafta ise kulaklığın sağından değil, mikrofondan geliyordur. Zaten teknik olarak sağ tarafta mikrofon olmadığı için ses kaydedemez. Sağ tarafa vurulduğunda ses gelmesinin sebebi kabloların titreşmesi veya mikrofonun titreşmesi olma ihtimali çok yüksek.

Mikrofonunuz ne tarafta? Eğer sağ tarafta ise kulaklığın sağından değil, mikrofondan geliyordur. Zaten teknik olarak sağ tarafta mikrofon olmadığı için ses kaydedemez. Sağ tarafa vurulduğunda ses gelmesinin sebebi kabloların titreşmesi veya mikrofonun titreşmesi olma ihtimali çok yüksek.

Mikrofonum sol tarafta ben kulaklığın soluna tıklattığım zaman aynı ses çıkmıyor görselde de göründüğü gibi video açınca böyle oluyor mikrofon ama normalde çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    71,8 KB · Görüntüleme: 62
Mikrofonunuz yankı yapıyor olabilir. Bilgisayar seslerini alıp almadığından emin olun ve kulaklığın "orijinal" mikrofonunu devre dışı bırakıp deneyin.

Yankı yapmıyor olduğundan eminim bir video açtım ve kontrol ettim mikrofon hoparlör ile senkronize bir şekilde hareket ediyor sistem sesleri ve video seslerinde hareket ediyordu ses panelindeki hareketlenme fakat kayıt almıyor hiçbir şekilde insan sesi veya bir sesi almıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı