Kulaklık, mikrofon, ses kartı, sürücüler sağlam ama bilgisayarda mikrofon çalışmıyor

swattuka

Hectopat
Eskiden her şey normaldi çalışıyordu. Ne olduysa bir anda bozulmuş Skype'dayken fark ettik, 2 gündür aralıksız tüm konulara bakıp elimden geleni yaptım:
1. Realtek sürücüleri kaldırıp (anakart sitesinden) tekrar kurdum.
2. Mikrofonu başka bilgisayarda test ettim çalışıyor.
3. Toz için kasa içi temizlik yaptım.
5. Format atıp Windows 11'den Win10a geçtim.
6. Tekrar sürücüleri kurdum ve gizlilik izinlerini verdim.
7. Ses efektleri 》kulaklık ve mikrofonu etkinleştirip stereo ve hat karışımını devre dışı bıraktım, aynı menüde mikrofonda pil tasarrufu için aygıtı engelle tikini kaldırdım.

Not: Harici ses kartı kullanmıyorum, kulaklığım XPG Precog S,

Anakartım Gigabyte B450MS2H, kulaklığın kendi kutusundan çıkan jak girişini mikrofon ve hoparlör diye ayıran ayırıcı kabloyu kullanıyorum. Ayrıca kulaklık çalışıyor ama mikrofon sadece bu bilgisayarda çalışmıyor, mikrofon kendi sesimi almasa da sürekli cızırtı sesi veriyor.
Kabloya dokunup sıkınca cızırtı sesi artıyor.
Abiler yardım edin.

Eskiden her şey normaldi çalışıyordu. Ne olduysa bir anda bozulmuş Skype'dayken fark ettik, 2 gündür aralıksız tüm konulara bakıp elimden geleni yaptım:
1. Realtek sürücüleri kaldırıp (anakart sitesinden) tekrar kurdum.
2. mikrofonu başka bilgisayarda test ettim çalışıyor.
3. toz için kasa içi temizlik yaptım.
5. format atıp Windows 11'den Win10a geçtim.
6. tekrar sürücüleri kurdum ve gizlilik izinlerini verdim.
7. ses efektleri 》kulaklık ve mikrofonu etkinleştirip stereo ve hat karışımını devre dışı bıraktım, aynı menüde mikrofonda pil tasarrufu için aygıtı engelle tikini kaldırdım.

Not: Harici ses kartı kullanmıyorum, kulaklığım XPG Precog S,

Anakartım Gigabyte B450MS2H, kulaklığın kendi kutusundan çıkan jak girişini mikrofon ve hoparlör diye ayıran ayırıcı kabloyu kullanıyorum. Ayrıca kulaklık çalışıyor ama mikrofon sadece bu bilgisayarda çalışmıyor, mikrofon kendi sesimi almasa da sürekli cızırtı sesi veriyor.
Kabloya dokunup sıkınca cızırtı sesi artıyor.
Abiler yardım edin.

Mikrofonu algılamıyor mu yoksa sesmi gitmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı