Kulaklık mikrofonundan ses gitmiyor

ShenkaMan

Decapat
Merhaba. Mikrofonumdan karşıya ses gitmeyince bu sorunun kulaklığımdan kaynaklı olup olmadığına emin olabilmek için başka laptoptan denemeyi tercih ettim. Kulaklığımın mikrofonun bozulmadığını gayet anladım. Bu sorun bilgisayarım ile ilgili başka bir sebepten olduğunu düşündüm. YouTube'daki saçma sapan yöntemleri denedim ve işe yaramadı. Denediğim yolların sonuçları:
  • Bir driver programı, herhangi bir aygıt hatası bulamadı.
  • Bilgisayarım ses kaydetme sorununu algılamadı.
  • Bilgisayarım (driver programı dahil), mikrofonum ile ilgili herhangi bir güncelleme algılamadı.
  • Aygıt Yöneticisi'nden mikrofon aygıtını kaldırıp bilgisayarımı yeniden başlattım. Herhangi bir sonuç alamadım.
Denemeyi düşündüğüm birkaç yöntem daha var:
  • Realtek Audio'nun mikrofon sürücüsünü program yardımıyla kaldırmak.
  • Bilgisayarımdaki virüsleri taramak.
Daha iyi bulduğunuz çözüm var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba. Mikrofonumdan karşıya ses gitmeyince bu sorunun kulaklığımdan olup olmadığına emin olabilmek için başka laptoptan denemeyi tercih ettim. Kulaklığımın mikrofonun bozulmadığını gayet anladım. Bu sorun bilgisayarım ile ilgili başka bir sebepten olduğunu düşündüm. YouTube'daki saçma sapan yöntemleri denedim ve işe yaramadı. Denediğim yolların sonuçları:
  • Bir driver programı, herhangi bir aygıt hatası bulamadı.
  • Bilgisayarım ses kaydetme sorununu algılamadı.
  • Bilgisayarım (driver programı dahil), mikrofonum ile ilgili herhangi bir güncelleme algılamadı.
  • Aygıt Yöneticisi'nden mikrofon aygıtını kaldırıp bilgisayarımı yeniden başlattım. Herhangi bir sonuç alamadım.
Denemeyi düşündüğüm birkaç yöntem daha var:
  • Realtek Audio'nun mikrofon sürücüsünü program yardımıyla kaldırmak.
  • Bilgisayarımdaki virüsleri taramak.
Daha iyi bulduğunuz çözüm var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aygıt Yöneticisi'nden kulaklığını tamamen kaldır ve mümkünse başka USB girişi ile dene eğer bu sayede çözüme ulaşamazsan ayarlardan ses ayarlarına girip ekran resmi iletmeni rica ediyorum.

Benim kulaklıkta da öyle bir durum var ama jak girişi olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Mikrofon soketine takınca sadece mikrofon, kulaklık soketine takınca sadece kulaklık çalışıyor. Benzer bir problem olabilir mi?

Bende de aynı sıkıntı var Bluetooth kulaklık kullanıyorum telefonda denedim mikrofon çalışıyor. Ama Discord da falan sesim karşı tarafa gitmiyor. Geçenlerde de böyle olmuştu yazılım güncellemesi yapmıştım düzelmişti şimdi yine aynı sorun var.

Aygıt Yöneticisi'nden kulaklığını tamamen kaldır ve mümkünse başka USB girişi ile dene eğer bu sayede çözüme ulaşamazsan ayarlardan ses ayarlarına girip ekran resmi iletmeni rica ediyorum.
Tam olarak flash bellek takmamı mı istediniz bilmiyorum ama öyle düşünerek Aygıt Yöneticisinden kulaklığım takılıyken hoparlörü, kulaklığı, mikrofonu ve mikrofon dizisini kaldırıp bilgisayarımı yeniden başlattım. Sonuç aynı. Ses ayarlarıma bu ekran görüntüsünden bakabilirsiniz:

1684165850296.png

Mikrofon aygıtını doğru seçtiğinizden emin olun.
Eminim. Bu yüzden YouTube'ta ki saçma sapan yöntemleri denediğimi söyledim.

Bilgisayarının ses kartında da bir sıkıntı olabilir. Tavsiyem bir ucuz yollu USB ses kartı almandır.
Bilgisayarımın ses kartında sıkıntı varsa nasıl oluyor da kulaklığımı çıkardığımda bilgisayarımın mikrofonu çalışabiliyor?

Dosya Ekleri

• 1684165701666.png
    1684165701666.png
    216,2 KB · Görüntüleme: 321

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı