Kulaklık patlar mı?

adanakarabas

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde bluedio markasının AliExpress üzerinden U2 kulaklığını aldım. Kulaklık iyi güzel hoş da son ses müzik dinlerken bazen tıkırtılar yapıyor, poşet hışırtısına da benziyor. Kafamda patlar diye korkuyorum. Uzun süre müzik dinleyince 10 15 dk çınlama yapıyor. Çınlama kulaklıkta ki radyasyondan mı kaynaklı ve kulaklık patlar mı?

Arkadaşımla gece canlı yayın izliyorduk uyuya kalmıştı uyansın diye baslı şarkı açıp sesini fullemiştim sonucunda kulaklık patladı öyle bildiğin patlama değil artık ses gelmiyordu yine de uyanmadı sağlık olsun ama bir şey olacağını sanmıyorum öyle patlayacak bir şeyi yoktur kulaklığın.

Patlama dediğin şey iki türlü olur. Ya kulaklığın ses sürücüsü patlar ki bildiğin patlamalardan değildir bu. Ses bile çıkartmayabilir hatta. Sadece artık ses vermemeye başlar. Bir de kulaklığın pilinin patlaması ihtimali var ki dikkat edilmesi gerekir. Çok büyük patlama yaratmasa da kulağının dibinde olacağı için hasar vermesi muhtemel.

Kulaklıkların içinde artık naylon mu dersiniz, poşet mi dersiniz, plastik mi dersiniz bilemiyorum. Philips SHE3000 serisi ve Sony Xperia Z5 Premium ile gelen kulaklıklarda bahsettiğim şey mevcut. Zararı yok. Sesi bir miktar filtrelediğini düşünüyorum. Oturup incelemedim. Ama mekanizmasından kayınca o duyduğunuz sesten yapıyordu. İçini açıp düzeltince bir sorun oluşturmadı. Kulaklıkların patlayacak bir içeriği yok. Mıknatıs, plastik ve kablodan oluşuyorlar genel olarak. Bluetooth'lu ise bir ihtimal ama sanmıyorum.

İçerisinde pil olmadığı sürece bir problem olmaz, maksimum hoparlör patlar.

Düzeltme: Kulaklığınız da pil varmış, pilli her aletin patlama tehlikesi vardır.
Patlama yapmadan önce ses çıkarır mı? Ses muhtemelen sürücüden geldi yani öyle hissettim bu tür kulaklıkların hoparlörlerinin patlama ihtimali ne kadar?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı