Kulaklık patlar mı?

Attığınız habere baktınız mı? Telefon bu :)
"...the woman’s headphones exploded..."
Patlama yapmadan önce ses çıkarır mı? Ses muhtemelen sürücüden geldi yani öyle hissettim bu tür kulaklıkların hoparlörlerinin patlama ihtimali ne kadar?
Kulaklıktan gelen ses sürücülerden gelen sestir. Bozukluk anlamında değerlendirebilirsin. Pilin patlaması olayı ise genelde aniden olmaz, önce çok ısınır sonra ise patlar. Yada pil hücrelerinin bir sıkıntısı sonucu ısınma olmadan da bir patlama meydana gelebilir ama kulaklığınızın sürücü kısmından herhangi bir ses gelme ihtimali yoktur diye düşünüyorum.

Eğer içinde batarya taşımayan bir kulaklık ise patlaması mümkün değil. Ama kötü bir kulaklık veya yanlış kullanımı sizin kulağınıza ciddi zararlar verebilir.

@dgknyl Bana haberin içerisindeki "telefondan kaynaklı" kısmını bulup atabilir misiniz?
Kulaklık patlamamış. UÇAKTA Pil patlamış yüksek basınçlı akımda pil dayanamamış bağlı olduğu cihazdan kaynaklı. Sadoway açıklamış.
Şimdi bana gerçekten PATLAYAN bir kulaklık göster lütfen pili yanan değil.

Kulaklık patlamamış. UÇAKTA Pil patlamış yüksek basınçlı akımda pil dayanamamış bağlı olduğu cihazdan kaynaklı. Sadoway açıklamış.
Şimdi bana gerçekten PATLAYAN bir kulaklık göster lütfen pili yanan değil.
Tabi ki kulaklık sürücüsü patlamayacak. Azıcık yukarıya kaydırıp okuyun lütfen yazdıklarımı. Kim bahsediyor kulaklığın ses sürücüsünün insanın yüzünü yakacak gibi patladığını. Sonucunda bluetooth kulaklık dediğimiz şey, içerisinde pilini de barındırıyor. Note 7'ler patlarken, siz telefonun anakartı falan patlıyor sanıyordunuz herhalde!

Tabi ki kulaklık sürücüsü patlamayacak. Azıcık yukarıya kaydırıp okuyun lütfen yazdıklarımı. Kim bahsediyor kulaklığın ses sürücüsünün insanın yüzünü yakacak gibi patladığını. Sonucunda bluetooth kulaklık dediğimiz şey, içerisinde pilini de barındırıyor. Note 7'ler patlarken, siz telefonun anakartı falan patlıyor sanıyordunuz herhalde!
Kusura bakmayın jelatini varmış yeni fark ettim muhtemelen ses ondan geldi. Keşke biraz daha detaylı inceleme yapsaydım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı