Kulaklık takıp hoparölerden ses almak mümkün mü?

Laptop kullanıyorsunuz galiba. Normalde siz bir kulaklık taktığınızda hoparlörden kulaklığa geçiyor otomatik olarak. Bunu ayırmak için Realtek Yöneticisi üzerinde, ayarlarında jakları ayırma gibi bir ayar olmalı. O ayarı değiştirerek aygıtı ayırabiliyordunuz diye hatırlıyorum.
 
Kullandığın bilgisayarda 3 adet jack girişi varsa Realtek veya ne kullanıyorsan aç onu. Jackın birisi kulaklık birisi mikrofon öbürü de ön hoparlör olarak seçili kalsın. Ön hoparlör ve kulaklık olan jacklardan aynı sesi farklı portlardan almış olacaksın. Benim kulaklığım yeşile, mikrofon kırmızıya, ses sistemi ise maviye bağlı. Kırmızı mikrofon, yeşil kulaklık, mavi ön hoparlör olarak seçili. İstediğim zaman kulaklığın sesini kendi üstünden kısıyor, hoparlörü açıyorum. İstersen ikiside aynı anda açık olsun fark etmez. Aynı anda ikisindende ses alırsın. Mesele ön hoparlör olarak seçmek.
Selamlar. Bilgisayarımın mikrofonu kötü olduğundan kulaklık takıyorum ama kulaklık kulağıma olmuyor, zaten takmaktan nefret ediyorum.
Kulaklığın mikrofonunu kullanıp sesi normal hoparlörden almamın bir yolu var mıdır?
Eğer Discord kullanıyorsan; Kullanıcı ayarları > Ses ve görüntü > Giriş aygıtı kısmından kulaklık mikrofonunu seç, Çıkış aygıtı kısmından hoparlörü seç.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı