Kulaklık ve mikrofonu kasaya mı anakarta mı takılmalı?

Berkeology

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, kulaklığımı ve mikrofonumu kasaya taksam olur mu? Yoksa üst düzey olan anakartıma takmalı mıyım? Anakartım MSI MPG X670E Carbon, Realtek ALC4080 var. Bir diğer duyduğum konu ise USB'ye değil de jak kısmına takmak USB'den çok daha sağlıklıymış, anakartın ses kartını kullanma açısından.

Deniyor ki "ses yongası iyi bir anakarta hiçbir zaman USB kulaklıkları kullanmanızı tavsiye etmem" / "6.3mm portu bulunan anakartlar nimettir ( neden 6.3 nimet? 3.5 ile farkı ne)" gibi yazılar mevcut.

Bunların üstüne DAC almam gerekir mi? Genel olarak oyun fakat müzikten de zevk almak istiyorum.

Bu bir bilgi kirliliği midir doğruluğu var mı? Konu hakkında düzeltmeniz gereken ve açıklamanız gereken şeyler varsa bilgilendirirseniz sevinirim, uzun da olsa kafamda ki soru işaretlerini kaldırmalıyım.

Anakartımın giriş kısımlarının görselini koyuyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-23-00-21-09-378_com.android.chrome-edit.jpg
    264,7 KB · Görüntüleme: 63

Boş bir bilgidir hocam kulaklığınızın girişi jaksa jak girişine takarsınız değilse USB'ye takarsınız. Mouse klavye gibisini 3.1,3.5 hangisi daha yeni sürümse o USB girişine takarsınız kasanın önüne taktığınızdada bir şey değişmez. Kulaklıkta USB girişi var diye almamazlık yapmayın yani. BlackShark V2 X örneğin güzeldir iyidir ama zaten ses kartı ortalama ya da daha iyiyse almak için uygun bir kulaklık.

O kadar fazla var ki, anakartın ses kartını kullanmak için jak ile takmak zorundasın diyenler. Anakartımın ses yongası da çok sağlam bir yonga o yüzden ne yapacağıma karar veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…