Yakamoz87
Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 senedir bağlama çalıyorum. Şu an da bulunduğum konuma rahatlıkla orta seviye denilebilir. Fakat bağlama çalmayı hep notalara bakarak ve solfej izleyerek öğrendim ve bu şekilde geliştim. Şu an da karşımda nota olmadan bir parça çıkartmakta çok zorlanıyorum veya solfej izleyerek bir parçayı çalsam da kendi yorumumu katamıyorum. En sıkıntı ettiğim şey bu. Mesela uzun hava açışlarının notası bulunmuyor kulaktan çalınıyor, uzun hava çalabilmeyi bir türlü beceremiyorum. Müzik kulağım yok mu acaba diyorum ama o kadar çok müzik dinleyen bir insanım ki doğuştan müzik kulağım olmadığını varsaysam bile bu kadar çok şarkı dinleyen birinde illaki müzik kulağı vardır.
Kendimi bu konuda nasıl geliştirebilirim bir fikri olan var mı? Gitar çalan arkadaşlarda var aramızda gitarda da mantık aynıdır diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Kendimi bu konuda nasıl geliştirebilirim bir fikri olan var mı? Gitar çalan arkadaşlarda var aramızda gitarda da mantık aynıdır diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Son düzenleyen: Moderatör: