Kule tipi fan takımı sonrası yüksek ısı

O zaman ya dediklerimi yap yardımcı olayım ya da böyle kullanmaya devam et. Bak ne yapman gerektiğini yazıyorum sürekli geçiştiriyorsun.

Hocam BIOS ile oynayan birisi değilim. Ayarını değiştirmiş olamam. Sadece otomatik Turbo frekans ayarını kapamıştım onu da açtım. Bios sıfırlamak uğraştırıcı geldi şuanda ama gerek olduğunu sanmıyorum yeterince gerginim.

Termal macunu da sıktıktan sonra hafifçe yaydım ve soğutucuyu öyle koymuştum. Soğutucuyu kaldırıp baktığımda yayılmıştı iyice.

Dediğimi yapmak uğraştırıcı geldiyse bana da yardımcı olmak uğraştırıcı geldi şu anda. İhtiyacın olan her şeyi yazdım. İlk mesajlarımı da tekrar oku. Kolay gelsin.

Dediğimi yapmak uğraştırıcı geldiyse bana da yardımcı olmak uğraştırıcı geldi şu anda. İhtiyacın olan her şeyi yazdım. İlk mesajlarımı da tekrar oku. Kolay gelsin.

Çok saçma konuşuyorsunuz. BIOS'u güncelleyeli 1 hafta olmuştur ayar yapmadım. Sıfırlasam düzelme şansı nedir ki? Bir kere şurada hemfikir miyiz? Montajda yanlışlık olsa Oyunda 75 derece mi alırım çok çok daha fazla mı alırım?

Egzoz fanı hangisi bu arada? Fanın yönünü yanlış takmış olabilir miyim?

Hocam yapmanız gereken söküp tekrar takmak iyice emin olduktan sonra değerler yine böyleyse başka bir bilgisayarda deneme şansınız varsa onda denemek. Sorun direkt soğutucuda da olabilir.

Kardeşim benim saçma konuşup konuşmamamı ne yapacaksın sen? Sorunun tespiti için belli adımlar var. Bu adımları geçmeden sonraki adıma geçmek istemiyorum. Bu kadar basit. Yani daha "fan işlemcinin üstüne bile gelmiyor nasıl soğutuyor bu " diyebilecek acemiliktesin. Neden dediğimi sorgulamak yerine sadece yapmıyorsun? Yap da sonraki adıma geçelim babacım ben senin BIOS'ta ya da Ryzen Master'da ne yapıp yapmadığını bilemem. Belli ki kendin de anlamıyorsun bu işlerden. Dediğimi yap kafam rahat olsun.

Bir de saçma konuşuyorsun diyorsun sana yardımcı olmak isteyen insana ya.

Hocam yapmanız gereken söküp tekrar takmak iyice emin olduktan sonra değerler yine böyleyse başka bir bilgisayarda deneme şansınız varsa onda denemek. Sorun direkt soğutucuda da olabilir.

Başka bir bilgisayarda deneme şansım yok. Şu an vaktim yok fakat yarın tekrar söküp takmayı denerim. Fakat fanın yönü doğru mu onu merak ediyorum. Kasanın önündeki fanlara doğru bakıyor.

Kusura bakmayın hocam stressliyim şu anda ve 4 saattir uğraşıyorum bu yüzden dediklerini yapmaya üşenmiş olabilirim. Haklısın yapmam gerekir fakat sorunun orada olduğuna emin miyiz onu soruyorum sadece yap diyorsun. Yarın yaparım eyvallah da bari konuşalım sorun sadece BIOS mu yoksa fanın yönü doğru mu, braketi kendikini takmadım vs. bir de şu var BIOS ayarında sorun olsa stok fan ile de sorun yaşamaz mıyım? Stok fan ile normal değerleri alıyordum ama şu an kule tipi ile stok fan değerlerini alıyorum öyle söyleyeyim. Umarım dediklerimi dikkate alıp cevap verirsiniz.

Fanın etiketi kasanın önüne dönük mü olacak yoksa en arkadaki fana dönük mü ?

Hocam fanın yönü doğru gözüküyor fakat fan hiç takılmasa bile o sıcaklıklara gelmemesi lazım. Fansız denedim oradan biliyorum. Acaba bakır kısımda jelatin vardı da siz onu sökmediniz mi?

Hocam fanın yönü doğru gözüküyor fakat fan hiç takılmasa bile o sıcaklıklara gelmemesi lazım. Fansız denedim oradan biliyorum. Acaba bakır kısımda jelatin vardı da siz onu sökmediniz mi?

Söktüm. Arka braketti çift taraflı bantla sabitleştirdim dediğim gibi ama sağa ya da sola baskı uygularsam o tarafa yatıyor. Ama dokunmazsam sabit.

Fanın yönü kasanın önüne doğru bakıyordu demin yanlıştı sanırım. Şimdi arkaya doğru bakıyor böyle deneyeceğim.

Galiba o dediğim olay yüzünden. Tam oturmamış gibi, eski braketi biraz sıkıntılı gibiydi. Kasanın arka braketi nasıl sökülür ve yeni gelen ile nasıl değiştirebilirim ?

Soğutucuya elimle bastırdığımda sıcaklık düşüyor.

Dosya Ekleri

• IMG20221227223609.jpg
    94,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Şuan ters takmışsınız fanı, bilginiz olsun. Fanı bastırınca oturuyorsa oturmamış demektir soğutucu. Bunu tekrar kontrol edin. Soketiniz neyse ürünün o sokete göre kurulumunu doğru ve dikkatli izleyip tekrar takın ürünü. Örneğin am4 ise soketiniz am4 e göre kurulum videosu izleyin detaylı şekilde, tekrar kurun ürünü.

Hocam kasanın eski vida tutucusunu kullandım sorun sanırım ondan kaynaklı.
Yeni gelen çift taraflı bantlı bir tutucu var onu nasıl monte ederim? Eski vida braketi metalden ve altından çekince geliyor ama çıkmıyor. Nasıl çıkar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…