Kule tipi fan takımı sonrası yüksek ısı

Hocam vidalarını son noktaya kadar sıktım. Sanmıyorum.

Ama fan işlemciye doğru bile bakmıyor nasıl soğutacak onu da anlamış değilim.

Kule soğutucularda fan boruları ısıtır borularda işlemciyi ısıtır. Yani fan dolaylı yönden işlemciyi ısıtır. Fanın düzgün çalıştığından eminseniz söküp takmayı deneyin.

Yanlış takmış veya bir şeyini eksik yapmış olabilir misiniz? Aynı sorun bende de vardı söküp taktım her yerini dikkatlice şu an gayet iyi çalışıyor.

Hocam ilk kule tipi fan takışım bilemiyorum ya. Stress yaptım. Çok uğraştırdı. Fanı teller yardımıyla tutturdum işte kuleyi oturtup vidalarını sıktım. Başka yapılacak bir şey var mı ki?

1672165257100.png

3.50 GHz de böyle sıcaklıklar. Cbp kapalı. Açıp tekrar deneyeceğim.

Hocam ilk kule tipi fan takışım bilemiyorum ya. Stress yaptım. Çok uğraştırdı. Fanı teller yardımıyla tutturdum işte kuleyi oturtup vidalarını sıktım. Başka yapılacak bir şey var mı ki?

Eki Görüntüle 1615771

3.50 GHz de böyle sıcaklıklar. Cbp kapalı. Açıp tekrar deneyeceğim.
Biraz daha deneyin eğer hâlâ aynı sorun çıkarsa bi kontrol edin. Soğutcunun sallanmadığından vs. emin olun.

Hayır ön arka diye bir şey yok. Anakartın arkasındaki plakayı, ön taraftan ayakları takarken gevşek bırakmış olabilirsin. Termal macunu çok fazla ya da az sürmüş olabilirsin. Vidaları dengesiz sıkmış olabilir.
İllaki senin bir hata yapmana gerek yok kendiliğinden de bir şeyler ters gitmiş olabilir.

Bu sıcaklıklar normal olmadığına göre müsait olunca acele etmeden sakince sök ve birkaç farklı montaj videosu daha izleyerek tekrar montaj yap. Anakartın arkasındaki arka plakayı sıkıca tut ayakları takarken.

Son olarak soğutucuyu çıkartırken dikkat et termal macundan dolayı işlemciye yapışmış olabilir. Hızlı çekme. Kolay gelsin.

Bir ihtimal yaptığın yanlış bir BIOS ayarından böyle olabilir. BIOS sıfırlamayı deneyebilirsin söküp tekrar takmadan önce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı