Kule tipi soğutucu fan konumları doğru mu?

proflie

Megapat
Daha fazla  
20250430_135427.jpg

Görselde olduğu gibi yapınca fan RAM'lere sıfır ve üst tarafta kasa cam panele sıfır şekilde sorunsuz kapanıyor herhangi bir sorun olur mu? Yoksa her iki fanı sol tarafa kasa fanı tarafına mı montajlayayım? Bu şekilde de kasa fanıyla arada çok az boşluk kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakıncası olmaz, bir miktar sıcaklık farkı olabilir sadece. Yoksa mesela NH-D15S de çift kule tek fan bir soğutucuydu.

Sağ ol iki kule arasındaki fanı çalıştırıyorum o zaman sadece

Aslında iki fanla daha az ses alırsınız. Soğutma performansı iyileşeceğinden fanların devrini artırmasına gerek kalmaz. Düşük devirde iki fan, yüksek devirdeki bir fandan gözle görülür şekilde daha az gürültü oluşturur.

Haklısın ben de öyle düşündüğüm için çift fanlı model aldım uzun süre denemedim ama 15 dakika bir oyuna girdim 53 dereceyi geçmedi onun dışında hep 42 civarlarında. Fan devirlerimi yüksek çalışıyor acaba ya da daha fazla mı yükte denemeliyim

Fan devirlerimi yüksek çalışıyor acaba ya da daha fazla mı yükte denemeliyim?

Fanların ikisinin de CPU_FAN başlığına bağlı olduğunu varsayıyorum, CPU ısınmadıkça devirlerini çok yükseltmezler. Dilerseniz anakartın yazılımı veya BIOS üzerinden biraz daha sakin bir fan eğrisi ayarlamanız da mümkün.

Fanların ikisinin de CPU_FAN başlığına bağlı olduğunu varsayıyorum, CPU ısınmadıkça devirlerini çok yükseltmezler. Dilerseniz anakartın yazılımı veya BIOS üzerinden biraz daha sakin bir fan eğrisi ayarlamanız da mümkün.

MSI uygulamadan fanlar en düşükte çalışıyor ısıya göre ayarlıyor. Tek fan kablosunu takıp denedim ses bayağı fark ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı