Kule tipi soğutucu fan montajı nasıl yapılır?

Hllcnsy

Hectopat
Herkese iyi günler, hayırlı bayramlar.
Anakartım B450MK-II
Kule tipi soğutucu aldım ve montajını gerçekleştirdim. Anakartımda sys fan yazan tek bir fan girişi vardı ve bende tek fanın montajını gerçekleştirdim. Arkadaki 2. fan için kablosunu takabilecek bir yer bulamadım. Sys fan kısmına 2'li çoğaltıcı alsam herhangi bir sorun olur mu? Ya da anakartımda başka boş bir slot var mı? Bir de öndeki fan RGB'li bunun montajını nasıl yaparım (rengini değiştirmek istemiyorum.) Anakartımın RGB desteği yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20210510_224059.jpg
    189,6 KB · Görüntüleme: 1.751
Son düzenleyen: Moderatör:
Birini CPU_FAN diğerini PUMP_FAN portlarına tak.

Konuyla alakasiz ama kapak kapaniyor mu?

CPU soğutucu CPU fan portuna takılır. Eğer CPU fan portu yoksa herhangi bir PWM giriş destekleyen girişe takabilirsiniz.

Sys fan olarak belirtmişim kusura bakmayın Stok stoğucuyu nereden çıkardıysam oraya taktım anakartı inceledim fakat bulamadım
Hocam 2 fanlı olup tek girişli kule soğutucular onları inceleyebilirsiniz.

Anakart modelinizi inceledim, Doğru yere montajlamışsınız fakat bios pilinin yanında ekstra fan girişi gözüküyor. İnceleyebilir misiniz?

Y kablo satın alıp soğutucunun üstündeki 2 fanı o Y kablosuna takıp onu da CPU_FAN girişine takman halinde sorunun çözülür. Fanın RGB'sini çalıştırman için anakartında ARGB header olması gerek, elindeki anakartta yok. LED'i yanmaz ama fan çalışır. Üzülme, LED'i yanmasa da fan çalışır ve taş gibi fandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…