Kule tipi soğutucu için PSU'yu değiştirmeye gerek var mı?

Niye PSU değiştirmenize gerek kalsın ki 5-10W tüketiyor en fazla.
hiçbir fikrim yok yani psu nun tamamı kullanılıyor mu bilmiyorum yeteri kadar watt varmı bilmiyorum normal fandan falan gpu değiştirdiğimde watt değiştirmem gerektiğini de biliyorum cpu da çok bir fikrim yok ama böyle parçalar hakkında hiçbir fikrim yok

hiçbir fikrim yok yani psu nun tamamı kullanılıyor mu bilmiyorum yeteri kadar watt varmı bilmiyorum normal fandan falan gpu değiştirdiğimde watt değiştirmem gerektiğini de biliyorum cpu da çok bir fikrim yok ama böyle parçalar hakkında hiçbir fikrim yok
Günümüzdeki GPU'lar 250 watt'tan daha fazla kullanabiliyorlar, CPU'lar ise 100 ila 200 watt arasında kullanıyorlar. Yani genellikle sadece bu parçaları değiştirirken PSU'ya dikkat etmen yeterli.

Kullansa bile onu takarsan yanma falan olmaz. Sistem kapanir en fazla o da olmaz zaten. Rahatca yeter o PSU.

Aşırı endişe, takıntı hali mi yoksa bilgisizlikten mi soruyorsun bilmiyorum ama en alâ soğutucuyu alsan bile güç kaynağına bindirdiği yük devede kulak kalır. Endişeye gerek yok.

Hatta kabaca bir hesap yapayım. 3 tane fanı olan çift kule bir soğutucu aldın diyelim. 12 cm çaplı 12V fanların üç tanesi benim bildiğim yaklaşık 1A akım çeker. Bu da teorik olarak 12W güç demektir. Aydınlatma hakkında emin değilim ama bundan daha fazla yük bindireceğini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı