Merhaba arkadaşlar, art arda rehberler atıyorum amacım hem sizi aydınlatmak hem de oyun oynamak yerine rehber hazırlarken vaktimi iyiye kullanmış gibi hissediyorum.
Detaylı bir rehber olmayabilir kendi deneyimlerimi aktarıp size sunacağım.
İlk Hackintosh kurduğumda yaşım 13'tü, şu an ise 16'yım, ilk kurmaya çalıştığım sürüm El Capitan'dı. Kuramadım çünkü kext nedir EFI ne işe yarar plist nasıl düzenlenir hiçbir şey bilmiyordum.
O zamanlar kullandığım sistem Core 2 Quad ve onboard G41 ekran kartıydı. Hackintosh kurmayı bırakmıştım o zaman, sonra bir hevesle kenardan topladığım i5 4460 & H81 & 4 GB RAM'li bir sistem toplayabildim ve aklıma ilk gelen şey Hackintosh kurmaktı.
Bu sefer macOS 10.15 Catalina kurmayı başarmıştım! O zaman oclp nedir ondan haberim yoktu bu yüzden kasa kasa 4MB tanınan onboard GPU ile kullandım ona rağmen cidden hem yaşımın yetmeyeceği şeyi başararak hem de kaliteli bir OS kurmayı başarıp kullandığım için çok mutlu hissetmiştim.
Sonra o sistemin anakartı bozuldu, Xeon X3430 ve HD7850'li bir sistem toplamıştım. Onda Hackintosh girişiminde bulunmadım, sistemi sattım i5 3470 ve RX 560'lı bir sistem daha topladım ama o zamanda Hackintosh'un varlığını unuttum.
Sonra 1 ay önce Hackintosh kurma işine yine giriştim. High Sierra kurdum,
Eski birikimimi geri kazanmak için pratik yapmam gerekiyordu çünkü. Sonra Config dosyalarını kurcaladım, kextlerin amacını öğrendim vs vs.
hızlıca geri söktüm işi, 2 hafta sonra @566156 hocamla konuşmaya başlayınca eski macOS maceralarımız aklıma geldi bende dedim Monterey kurarım ne alakaysa? Oclp ile kurulumu başarıyla tamamladım rehberini yazdım profilden bulabilirsiniz.
Şimdi kendim uğraşarak GTX670 ve i7 2600 Kombosuna 120 GB SSD'mi 60 60 bölüp Windows + Hackintosh Dualboot'u yaptım. macOS Sonoma 14 kurdum ve şu an aşırı akıcı. Windows'u sadece oyun için kullanıyorum.
Cidden seri bir işletim sistemi macOS. Monterey'i HDD'ye kurduğum için sorun yaşarım diye düşündüm ama cidden ayarlar 2 saniyede Chrome 8 saniyede Asphalt 8 20 saniyeyi bulmadan açılıyordu.
Son olarak bu maceraya atılacak kişiler için, 1 hata görünce umudunuzu kaybetmeyin. Size her türlü yardım edebilirim beni etiketleyerek yardım isteyebilirsiniz.
İyi sosyaller! Yeni konularda görüşmek üzere:
Emeğimin sonucu:
Son düzenleyen: Moderatör: