Çözüldü Kule tipi soğutucu LED kablo bağlantısı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pepsiseverim

Picopat
Anakart
MSI Pro B760M-B
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda bu ürünü almayı düşünüyorum da soğutucunun fan kablosunu CPU fan portuna takacağım onu biliyorum fakat LED kablosunu nereye takacağım bilmiyorum. Bu arada bilgisayarım akvaryum kasa ve 6 tane fanı var hazır sistem olarak almıştım anakartın yanındaki arka bölmede bir sürü kablonun bağlandığı bir aparat var sanırım RGB kontrolcüsü kasanın tepesindeki RGB düğmesine bastığımda yaklaşık 50 farklı renk seçeneği var bir de Google'dan arattığımda RGB kontrolcüsü olduğunu gördüm. Sorun şu ki orası bayağı karmaşık ve hangi kablo nereye gidiyor bilmiyorum. Ben bu soğutucunun LED kablosunu buna mı takacağım yoksa anakart üzerinde bir port var mı takabileceğim? Anakart modelim MSI Pro B760M-B.

Çözüm
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda bu ürünü almayı düşünüyorum da soğutucunun fan kablosunu CPU fan portuna takacağım onu biliyorum fakat LED kablosunu nereye takacağım bilmiyorum. Bu arada bilgisayarım akvaryum kasa ve 6 tane fanı var hazır sistem olarak almıştım anakartın yanındaki arka bölmede bir sürü kablonun bağlandığı bir aparat var sanırım RGB kontrolcüsü kasanın tepesindeki RGB düğmesine bastığımda yaklaşık 50 farklı renk seçeneği var bir de Google'dan arattığımda RGB kontrolcüsü olduğunu gördüm. Sorun şu ki orası bayağı karmaşık ve hangi kablo nereye gidiyor bilmiyorum. Ben bu soğutucunun LED kablosunu buna mı takacağım yoksa anakart üzerinde bir port var mı takabileceğim? Anakart modelim MSI Pro B760M-B.
Anakarta bağlayabilirsiniz.
3 pin 5v girişleri bulunuyor.
JARGB_V2 yazması lazım.
Sonra MSI mystic light yazılımı indirin ARGB kontrolü için.
Takıldığınız nokta olursa yardımcı olurum.
Anakarta bağlayabilirsiniz.
3 pin 5v girişleri bulunuyor.
JARGB_V2 yazması lazım.
Sonra MSI mystic light yazılımı indirin ARGB kontrolü için.
Takıldığınız nokta olursa yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Çözüm
Mevcuttur girişler 3 pin 5v. :)
Kasanın ARGB hubuna takın kabloyu.
İstediğin gibi kontrollü sağlayabilirsin sonra.

ARGB hub dediğiniz bu değil mi? Görseldekinin aynısı var üstte dediğim gibi anakartın arka tarafında eğer buna takılıyorsa hocam bir de şey soracağım kasadaki RGB tuşundan kasa fanlarının rengini değiştiriyorum ya ona basınca kule tipi soğutucunun renkleri de mi değişecek?

Dosya Ekleri

• 61Z5tNYLvWS.jpg
    61Z5tNYLvWS.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
ARGB hub dediğiniz bu değil mi? Görseldekinin aynısı var üstte dediğim gibi anakartın arka tarafında eğer buna takılıyorsa hocam bir de şey soracağım kasadaki RGB Rus'undan kasa fanlarının rengini değiştiriyorum ya ona basınca kule tipi soğutucunun renkleri de mi değişecek?
Evet tam olarak öyle olmasi gerekiyor zaten.

Evet tam olarak öyle olmasi gerekiyor zaten.

Anladım hocam kafamda büyük soru işareti idi bu bir de çok alakasız olacak ama kasayı gördünüz kasanın tabanındaki 3 fan egzoz olarak takılmış içerideki havayı dışarı veriyor ve ekran kartı fanlarıyla karşılıklı olduğu için pek efektif olmuyor zira kasanın yan 3 fanı da egzoz ben alttaki o 3 fanı intake olarak yapmak istedim fakat kasanın alt haznesini sökemedim bir türlü. Ne vida girişi ne de farklı bir söküş yeri var. Yan fanları intake yaptım ama pek etkisi olmadı sonra tekrar eski haline getirdim. Şu an hala 6 tane egzoz olarak kullanıyorum bu konuda bir öneriniz var mıdır?

Anladım hocam kafamda büyük soru işareti idi bu bir de çok alakasız olacak ama kasayı gördünüz kasanın tabanındaki 3 fan egzoz olarak takılmış içerideki havayı dışarı veriyor ve ekran kartı fanlarıyla karşılıklı olduğu için pek efektif olmuyor zira kasanın yan 3 fanı da egzoz ben alttaki o 3 fanı intake olarak yapmak istedim fakat kasanın alt haznesini sökemedim bir türlü. Ne vida girişi ne de farklı bir söküş yeri var. Yan fanları intake yaptım ama pek etkisi olmadı sonra tekrar eski haline getirdim. Şu an hala 6 tane egzoz olarak kullanıyorum bu konuda bir öneriniz var mıdır?
İçeri temiz hava girmeden, fanlar dışarıdaki havayı ekran kartına ulaştıramaz. Alt fanları intake yapabilirsen sistem çok daha serin çalışır.

Yan ön paneli intake yap,
kasa alt paneli intake yap,
üst paneli egzoz yap,
arka kaportayı egzoz yap.
olması gereken hava akışı bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı