Kule tipi soğutucuda ısı borusu sayısı tercihi nasıl olmalı?

oTToman16

Centipat
Arkadaşlar merhaba.
Genel olarak soruyorum.
Kule tipi soğutucularda bazılarında 4+4 var, bazılarında da 8+8 var. Yani sağdan ve soldan çıkar ısı boruları sekizer tane.
Bu tercih sebebi midir? Ben diyelim 450 liraya alacağım bir tane soğutucu var; 4 bir yanda, 4 diğer yanda.
Bir de 400 liraya başka markanın var ama 8 sağdan, 8 de soldan 16 adet boru çıkmakta.
Bu neye göre tercih edilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
Genel olarak soruyorum.
Kule tipi soğutucularda bazılarında 4+4 var, bazılarında da 8+8 var. Yani sağdan ve soldan çıkar ısı boruları sekizer tane.
Bu tercih sebebi midir? Ben diyelim 450 liraya alacağım bir tane soğutucu var; 4 bir yanda, 4 diğer yanda.
Bir de 400 liraya başka markanın var ama 8 sağdan, 8'de soldan 16 adet boru çıkmakta.
Bu neye göre tercih edilir?

İslemcinin TDP değerinie göre ne kadar fazla ısı borusu varsa işlemci soğutucu o kadar ısısyı üzeine alır meslela Arctic frezzer 34e-Sports Duo 4 ısı borusu var 210 TDP değeri var yanlış hatırlamıyorsam.

İslemcinin TDP değerinie göre ne kadar fazla ısı borusu varsa işlemci soğutucu o kadar ısısyı üzeine alır meslela Arctic frezzer 34e-Sports Duo 4 ısı borusu var 210 TDP değeri var yanlış hatırlamıyorsam.
Zaten ondan almak istiyorum. 210 tdp değeri / 65 tdp mi yani tam olarak ne oluyor bu değer. İşlemcim R5 1600 AF 12nm 65 w tdp

Soğutucudaki TDP, o değere kadar soğutabildiğini gösteriyor. İşlemcideki TDP, işlemcinin stock haldeki ısısı gibi düşün. Arctic Freezer senin işlemcini çok rahat soğutur. OC yapsan bile rahatlıkla soğutur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı