Kule tipi soğutucuda tek fan çift fan fark eder mi?

roser137

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
1.529
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu iki model arasında kaldım.



Sizce hangisi daha mantıklı? Çift fanlı modelde fan devirleri 1650 RPM'e, tek fanlıda 1850'ye kadar çıkıyor. TDP kısıp kullanacağım. Amacım düşük ses ve güvenlik.

Daha büyük soğutucular da var ama anakarta zarar veririm diye çekiniyorum. Sistem topluyorum yolda gelirken bile kargoda anakarta zarar verebilir diye şu modeli eledim:


Sizce en mantıklı soğutucu hangisi? Büyük anakarta zarar vermez diyorsanız büyüğü de düşünebilirim ama 1600G diyor açıkçası riskli gibi geldi.

Anakart olarak şunu düşünüyorum:

 
13. nesil işlemcide stok fan alternatifi olarak düşünüyorum. BIOS'tan TPD düşürüp kullanmayı düşünüyorum 105w-125w gibi bir değer için yeterli olmaz mı?
 
Ak400 için, test edenler vardı 2.fanın etkisini. Daha önce merak ettiğimden biliyorum. Fanın etkisi 2-3 derece kadar olduğu söylenmiş gözlemlerde. Kanaatimce tek fanlı alıp, bütçe olduğunda daha yüksek basınçlı bir fanla değiştirip 2 fan kadar performans elde edilebilir. Çıkanı ise kasa fanı olarak değerlendirilebilir.
 
Son düzenleme:
Üzerindeki fanın değerleri piyasadaki çoğu fanın statik basınç, hava akımı gibi değerlerinden yüksek. Daha iyisi yok mu dersen var tabii. Noctua, NZXT gibi daha üstün fanlar var fakat ayrıca masraf olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı