Kule tipi soğutucunın fanı değişir mi?

Konu ısı kaybı değil, sistem içerisinde havalandırmada yakaladığın ahenk çok önemli. Gereksiz basınç farklılıkları, kasa içinde havanın yağ gibi devrelerden akıp dışarı atılması, her adım yanında farklı sonuçlar doğuracaktır. Ama şöyle düşün. Sen bir havayı soğutucunun bir yanından 1000 güçle ittirirken o havayı diğer fan 600 güçle çekiyor. Burada bir itiş kakış oluyor haliyle. Bu ta ses, titreşim ve etkisiz soğutmayı beraberinde getiriyor. Dilersen bir bütçe belirt, ona göre tam isteği karşılamasa da belki en yakınını buluruz.

Konu ısı kaybı değil, sistem içerisinde havalandırmada yakaladığın ahenk çok önemli. Gereksiz basınç farklılıkları, kasa içinde havanın yağ gibi devrelerden akıp dışarı atılması, her adım yanında farklı sonuçlar doğuracaktır. Ama şöyle düşün. Sen bir havayı soğutucunun bir yanından 1000 güçle ittirirken o havayı diğer fan 600 güçle çekiyor. Burada bir itiş kakış oluyor haliyle. Bu ta ses, titreşim ve etkisiz soğutmayı beraberinde getiriyor. Dilersen bir bütçe belirt, ona göre tam isteği karşılamasa da belki en yakınını buluruz.

800 TL bütçem var Dark Tornoda takacağım fan olaram kasam zaten var CPU fani da ayni fan olmasini istiyorum.

Hiditec | CPU Soğutucu C12 PWM | Kompakt ve Maksimum Performans | Kompakt suna Dark Tornoda taksam nasil olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
800 TL bütçem var Dark Tornoda takacağım fan olaram kasam zaten var CPU fani da ayni fan olmasini istiyorum.

Hiditec | CPU Soğutucu C12 PWM | Kompakt ve Maksimum Performans | Kompakt suna Dark Tornoda taksam nasil olur?

Ürün özelliklerinden bizim işimize yarayan bilgiler 1600 RPM ve 68 CFM değer. Genelde işlemci soğutucular için 2000 RPM ve üzeri daha çok tercih ediliyor tabii ki ama üfleme değeri çok da fena değil. Kasa fanların bir grup ve soğutucu fanların da bir grup halinde olabilirler. Ben de görselliğe takıntılıyım ama kasa fanları genelde sadece egzoz kısımlarda daha görünürler. Yani Daha güzel görünümlü iki adet CPU fanı da güzel bir ahenk oluşturacaktır.

1645699534528.png

Ben de Corsair sıvı soğutmanın kendi fanları yerine daha önceki setimdeki fanları değerleri çok fena olmadığı için radyatörde kullandım. Boşa çıkan Corsair fanları da kasanın önü fazla göz önünde olmadığından oradakilerle değiş tokuş yaptım :D

20220211_015641.jpg

Hocam aldın mı? Aldıysan memnun musun?

Yani i3 12100F kullanıyorum stock arasında 10 15 fark ediyor ama çok da kullanmıyorum ben görüntü takıntım vardı ondan böyle bir yol izlemek istedim memnunum fan değişimi çok kolay zaten tavsiye de ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı