Kule tipi soğutucunun doğru takıldığı nasıl anlaşılır?

İESNLegendS

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, internet üzerinden Dark Freezer X94 2025 Edition model kule tipi bir soğutucu aldım. Soğutucu iki parçadan oluşuyor: Biri fanı oturtmak için plaka, diğeri ise fanın kendisi. Anakartım Gigabyte GA-H61M-DS2 (rev 4.0). Kule tipi soğutucuyu monte etmeye çalışırken, anakartın üzerindeki bazı devre bileşenlerine (ismini bilmiyorum) takılıyor. Bu yüzden fanı doğru şekilde monte edemiyorum; biri ekran kartına, diğeri ise güç kaynağına bakıyor (kasam eski olduğu için güç kaynağı yukarıda). Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250301_012459_Google.jpg
    Screenshot_20250301_012459_Google.jpg
    360,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de vardı aynısı yönlerini değiştirebilirsin öyle yaparsan daha iyi ama şöyle diyeyim lanet olası fan yaz ayında işlemcide 92 dereceleri gösterdi.

Dark Freezer X94 2025 Edition LGA1700 ve AM5 soket tipleriyle uyumludur.
Gigabyte GA-H61M-DS2 LGA1155 soket tipine sahip o yüzden uymuyor.
LGA1155 soket tipine soğutucu almalısın.

Örnek amaçlı atıyorum.
Kasan eski olduğu için fan boyu 90 mm kasana rahat sığması açısından önemli hem de senin soket tipine LGA1155 uyumlu. Daha önceden kullanmıştım ayrıca Donanım Arşivi de incelemişti bunu.

Eğer kasan geniş ise 120 mm olan bir model alabilirsin.
Çok vaktim yok o yüzden çoğu soğutucuya bakmadım gözüme çarpanlar bunlar.

Son düzenleme:
Dark Freezer X94 2025 Edition LGA1700 ve AM5 soket tipleriyle uyumludur.
Gigabyte GA-H61M-DS2 LGA1155 soket tipine sahip o yüzden uymuyor.
LGA1155 soket tipine soğutucu almalısın.

Örnek amaçlı atıyorum.
Kasan eski olduğu için fan boyu 90 mm kasana rahat sığması açısından önemli hem de senin soket tipine LGA1155 uyumlu. Daha önceden kullanmıştım ayrıca Donanım Arşivi de incelemişti bunu.

Eğer kasan geniş ise 120 mm olan bir model alabilirsin.
Çok vaktim yok o yüzden çoğu soğutucuya bakmadım gözüme çarpanlar bunlar.

Yanlışınız var benim soğutucum LGA 775 LGA 115X LGA 1200 LGA 1700 destekliyor zaten soğutucuyu oturtmak için yuvarlak halka şeklinde plaka geliyor tırnaklar var LGA 115X olana taktım ve oturttum bendeki sorun üsteki kondansatör yüzünden bir mandalını oturtamıyorum cevap verirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı