Kule tipi soğutucunun kasaya sığmama ihtimali var mı?

pars505

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an güncel olarak AMD siyah stok fan kullanıyorum ve işlemci sıcaklık değerlerim aşırı yüksek derecede, bundan dolayı kule tipi soğutucu alma kararı verdim güzel bir F/P ürün buldum, almadan önce nelere dikkat etmeliyim, soğutucu gözüme biraz büyük gözüktü açıkçası. Kasama sığmama gibi bir ihtimali var mı, bunu nasıl kontrol edebilirim?

Merhaba, şu an güncel olarak AMD siyah stok fan kullanıyorum ve işlemci sıcaklık değerlerim aşırı yüksek derecede, bundan dolayı kule tipi soğutucu alma kararı verdim güzel bir F/P ürün buldum, almadan önce nelere dikkat etmeliyim, soğutucu gözüme biraz büyük gözüktü açıkçası. Kasama sığmama gibi bir ihtimali var mı, bunu nasıl kontrol edebilirim?
Olabilir.

Kule tipi soğutucunun ebatlarını sitesinden kontrol edebilirsin, genelde de uyacağı kasa boyutları da yazar ama yazmazsa da bir cetvelle kasanı ölçerek az matematik ve geometriyle çözülmemesi zor olan bu durumu halledebilirsin.

PC toplama sitelerinde eğer kendi kasanı bulabilirsen kasana uyumlu soğutucuları otomatik gösterir. İllaki kendi beğendiğini almak istiyorsan kasanın kapağını veya camını çıkartabilirsin. Koruma olarak eksi olsa da soğutucuları boğmazsın 1-2 derecede olsa daha iyi soğutur.

Kasa modelin varsa kontrol edilebilir. Çoğu kücük kasa için 160Mm'ye kadar CPU radyatör destekler. Alacağın kule tipi soğutucunun yükseklik değerlerine bak. Kendi kasan için desteklediği CPU radyatör boyut desteğini kontrol et. Aldığın CPU daha küçükse olur.

Teşekkür ederim, kasamın tam markasını şu anda bilmiyorum açıkçası, söylediğiniz gibi soğutucu Mm"leri sitede yazıyor. Yarın ufak bir ölçüm vesaire yaparak sorunu çözüme ulaştırabilirim. Teşekkürler tekrardan.

Eğer kasanız hakkında bilginiz yoksa stok fanı çıkarıp işlemciden açılabilir cama kadar olan mesafeyi cetvel ile ölçün +16 cm yani 160mm mesafe varsa çoğu soğutucu rahat sığar.

Soğutucu bu hocam kasam da standart seviyede büyüklüğe sahip, ama risk almak da çok istemiyorum açıkçası geri göndermesi vesaire uğraştırabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim, kasamın tam markasını şu anda bilmiyorum açıkçası, söylediğiniz gibi soğutucu Mm"leri sitede yazıyor. Yarın ufak bir ölçüm vesaire yaparak sorunu çözüme ulaştırabilirim. Teşekkürler tekrardan.
Hocam modele ulaşırsanız onun sitesinde de yazar maksimum şu kadar soğutucu sığar diye. Birde hocam ramleriniz yüksek profil mi? Ramler yüksekse o da etkili bir faktör.

Soğutucu bu hocam kasam da standart seviyede büyüklüğe sahip, ama risk almak da çok istemiyorum açıkçası geri göndermesi vesaire uğraştırabilir diye düşünüyorum.
Hocam ram modeli ve kasa modeline ulaşmadan kimse kesin birşey söyleyemez.

Hocam modele ulaşırsanız onun sitesinde de yazar maksimum şu kadar soğutucu sığar diye. Bir de hocam RAM'leriniz yüksek profil mi? RAM'ler yüksekse o da etkili bir faktör.

RAM'ler yüksek profil olması attığı model için fark yaratmıyor. Çünkü fan çengelli ve biraz daha üstten birini takma şansı olur. Bu sebeple her türlü RAM'lere değmeyecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı