r5 7500f -> Milli AM5 işlemcimiz. 2 tanesini 2 ayrı sistemimde kullanmaktayım. DDR4'te r5 5600 ne ise DDR5'te r5 7500f o f/p anlamında. Kullanıcısını mutlu etmekten başka bir şey yapmaz.
RTX 4080 super -> 2k çözünürlükte oyun amaçlı kullanıyorum, daha doğrusu kullanacağım. Kendisinin takılı olduğu sistem yeni elime geçti, sadece RDR2 açıp oynama fırsatım oldu şimdilik. 2k ultrada 130 fps civarı ortalamaları görünce "yeterli"(ironi) deyip oyunu kapattım. Sırf çok iyi bir fırsat yakaladım diye aldım(arkadaşım sağ olsun) geleceğe yatırım amaçlı, 7-8 sene götürür beni. Piyasa fiyatından alınmaz diye düşünüyorum. Cimri Nvidia 16 gb yerine 20-24 gb vram koysa tadından yenmezdi.
RTX 4060 Ti 8 gb -> 1080p ultra oyunculuk için biçilmiş kaftan. 8 gb ve 16 gb gibi iki alakasız ve çok manalı olmayan model yerine tek bir 10 gb model olarak 8 gb'liğin fiyatıyla karşımıza çıksaydı bence efsane bir model olarak anılırdı.
i5 10400 -> Günümüz için sınırda bir işlemci, 2. elden uygun fiyata buldum diye aldım RX 7600'ü 10100f'ten biraz daha rahat beslesin diye. Hala iyi işler çıkarıyor ancak asla sıfırı alınmaz, ölü yatırım olur. 10100f ise zamanının f/p canavarı, hakkındaki tüm olumlu yorumları hak ediyor, her ürün parasına göre değerlendirilmeli.
RX 7600 -> Sıfır ekran kartları arasında 1080p oyunculuk için f/p canavarı. 4060'ın 1.5 kat fazla güç tüketen ama daha ucuz olan hali. Totalde 4060 daha potansiyelli bir kart diyebiliriz ancak 9 bin liraya sıfırının alınabildiğini düşününce RX 7600 tercih etmemek için bir neden yok. Gömen insanlar da olmuş fakat kendi adıma konuşacak olursam şu ana kadarki sorunsuzluğu ve oyun performansıyla parasının karşılığını veren ekran kartlarından.