Şu an alt Linux kullanıyorum ama terminale herhangi bir komut indirince başlıktaki komut.
Girince bu hata çıkıyor. Çözümü var mıdır?
Canlı sistemde açarak Pardus’un kurulu olduğu disk bölümünü açarak, fare sağ tuş burada terminal aç seçeneğini seçip aşağıdaki komutu çalıştır:
Sudo nano /etc/sudoers komutunu çalıştır ve açılan editörde
root ALL=(ALL: ALL) ALL satırını bulup, alt satırına kullanıcı adınla aynı dizilimi yazıp CTRL+O - ENTER - CTRL+X tuşları ile kaydedip çıkış yap.
Örnek:
Root ALL=(ALL: ALL) ALL
Kaan ALL=(ALL: ALL) ALL
su
nano /etc/sudoers
Daha sonra aşağıda root (ALL:ALL) ALL yazısının altına bilgisayar <kullanıcı adın> (ALL:ALL) ALL yaz.Kod:su nano /etc/sudoers
root ALL=(ALL) ALL yazıyor.Bunu Alt Linux'ta bulamadım ama Pardus forumda şöyle yazıyor:
Root ALL=(ALL) ALL yazıyor.
Ubuntu kullanmıyorum ki.Bu ubuntu için. Alt Linux sanırım RPM paket yöneticisini kullanıyor ve ben de RPM paket yöneticisini pek bilmiyorum. Belki işinizie yarar.
su root
apt-get install sudo -y
adduser kullanıcıadınız sudo
chmod 0440 /etc/sudoers
Yukarıdaki komutları terminalde çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Ben böyle çözmüştüm.
Altına kullanıcı adını ve ALL=(ALL) ALL yaz. Yine aynı hata alsa kullanıcı adın ALL=(ALL:ALL) ALL yaz.root ALL=(ALL) ALL yazıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.