Kullanıcıların Forum İçi Diğer İnsanlara Karşı Tutumu

• Konuyu başlatan GlorfindeI
  • Başlangıç Tarihi
G

GlorfindeI

Ziyaretçi
Saygılı ve karakter sahibi bütün forum sakinlerine merhaba. Bu aralar çok sık denk gelmeye başladım. Burada her maddi gruptan insan var. Kimisi RTX2080 Ti'lı, i9 9900K'lı sistemine custom sıvı soğutma takıp görsellerini paylaşıyor. Kimisi bilgisayarındaki 512MB RAM'i ile internette gezip gezemeyeceğini sorguluyor. Bizde bildiklerimizi arkadaşlara mümkün mertebe aktarmaya çalışıyoruz. Fakat öyle bir kitle var ki forumda resimlerde paylaştığım gibi. Geçmiş günlerde yine burada bir arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben emin olmadığım konuda yazmam. Bildiğim bir bilgiyi kullanıcı ile paylaştım. Birisi çıkıp ortalığı kızıştırmaya çalışıyor. Bu arkadaş bana "Hayatında bir kere bile güncel bir sistemin olmamış, sen kimsin ki bileceksin?" tarzı bir söylemde bulundu. Yanılıyordu ama bunu ona ispatlayacak değildim. Var sayalım ki öyleydim. Maddi durumum el vermediği için sistem toplayamıyorum. Şurada açılan başlıkları okuyup "vay be keşke böyle bir sistemim olsa da şu dertlere razıyım. " Diyen diğer binlerce arkadaştan birisi olsaydım? Hassas bünyeli insanlar var çocuklar var. Hayatın ve ülkenin getirdiği zorluklar yetmezmiş gibi üstüne bu şekilde düşene bir tekme vurmayı nasıl içleri kaldırabiliyor? Neyse ki sevgili moderatörlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Anında çirkin üsluplu söylemlere müdahale ediyorlar. Merak ediyorum arkadaşlar, bu insanların diğerlerine olan garezi nedir? Sizce kötülük yapmaktan keyif mi alıyorlar?
Düzenleme: Örnek birkaç resim paylaştım ama agresif arkadaşlarımız buraya da sıçramasın diye kaldırıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahahahahahahaa böyle insanların olduğunu bilmiyordum bu forumda ya da bana denk gelmediler, bilemeyeceğim şimdi. Böyle insanlar olsa da bunu kafaya takmak bence çok saçma, herkes bütçesi kadar sisteme sahiptir en nihayetinde, ve bu siteden 5-6 sistem topladım, bana öneri verenlerin sistemlerinin çoğu iyi bir sistem olmasa da verdikleri önerilerden hiç pişman olmadım ve müteşekkirim.

Kafaya takmaya bile değmeyecek şeyleri kafanıza takmamanızı öneririm.
@Silinen üye

Sevgiler .

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözmek için ya da bilgi sahibi olmak için illa üst düzey bir şey mi kullanmak gerekiyor? Internet cağındayız, artık ne kullandığın önemli değil çünkü her şey ile bilgiye ulaşmak çok basit bir şey. Bu cümleyi kuran kişinin yaşı büyük ihtimalle küçüktür. Allah bilir o bilgisayarı da baba parasi ile almıştır

Bir de @foreignersgod gibi kendini komik sananlar var ki her mesaja gereksiz ahaha emojisi atiyor. Anlıyorum ıssızsin, enerjini atmaya calisiyorsun da bu kadar da üst sınırı zorlama, bak dayanamıyorum raporluyorum. Bir gün alacaksınız cevabınızı yönetimden

@Neşeli Enginar Benim takıldığım nokta aslında o değil. Teknolojiydi bilgisayardı geçtim bunları. Kafama takılan nokta adam "ben bunu yazıyorum ama karşımdaki üzülür mü?" diye zerre aklının ucundan geçirmiyor. Umurunda değil çünkü. E bu arkadaş yarın öbür gün sokakta, otobüste veya başka mecraalarda bu kişiliği ile benim ve sevdiklerimin karşısına çıkacak. İç içe yaşıyoruz bunlarla. Rahatsız olduğum nokta bu. Ama elden bir şey gelmiyor dediğiniz gibi.

Kimim umurunda? Technopat gibi bir yerde olan herhangi bir şey için psikoloji bozulan adam doktora gitsin bence. Buraya çok değer veriyorsunuz. Bence gereksiz.
Al işte... Yahu 15 yaşındaki çocuk almış eline 2006'dan kalma bilgisayarı kendi çapında mutlu mesut takılıyor. Birisi çıkıp şöyle bir yorum yapıyor. Sen demeyecek ve takmayacak olgunluğa sahipsin. Bu çocuk alınabilir ve evet psikolojisi bozulabilir. Ne yapalım şimdi etkilendi diye bizde mi vuralım?

Dosya Ekleri

• capture-20191011-183541.png
    68 KB · Görüntüleme: 188
Diğer insanları kullandıkları sistemlere göre yargılamak mı? Baya komikmiş

Burada @Neko var mesela. Sistemi kötü ama bir zamanlar dolar kuru 3-3.5 TL olduğu zamanlar da çok güzel tavsiyeler veriyordu insanlara.

Her sistem toplama konusun da ilk o etiketleniyordu

Oda Vlogu 2 gelsin Son ve gelişmiş halini merak ediyoruz.

"O sistem çöp" tarzındaki bir üslup kesinlikle hoş değil. "İnsanların parası ona yetiyor" söylemi de hoş değil. Kimin ne kadar parası olduğunu bilemeyiz ya da eski sistem kullanıyor diye "parasız" olduğu varsayımı yapamayız.
O sistem ona yetiyordur, başka öncelikleri vardır vs güncellemez. Çok parası olup da 9. nesil kart 4.-5. nesil işlemci kullanan tanıdıklarım var.

Ya aşın bunları. Kimse cam fanüste büyümüyor. İster ağlasın, ister darılsın. Böyle böyle büyeyecek, öğrenecek. Belki bunlar ona ibret olacak. Derslerine daha çok asılıp iyi bir yere gelmeye çalışacak. Belki bir iki kere üzüldükten sonra sanal alemde yazılanların ne kadar boş olduğunu anlayacak. Hayat böyledir. Her zaman herkese ne yapması gerektiği söylenmez. Sistemi çöpse çöptür. Çocuk üzülecek, diye aksini söyleyemeyiz. Aksini söylemek aslında doğru değil. Bu sefer gerçekle yüzleştiğinde daha kötü olur.

Biz de zamanında evinde atarisi olanlara aval aval bakardık. Sonra öğrendik bedava ekmek yok. Çalıştık 10 katı güzelini aldık. İster linç edin, ister saygı duyun. Benim görüşlerim bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…