Kullanıcıların olanla yetinmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Erşah

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Son üç dört gündür Nvidia markasının çıkartacak(mış) olduğu yeni nesil kartlardan ötürü artık kafayı yeme seviyesine gelmiş arkadaşlar görmekteyim. Kaldı ki AMD de kendi kartlarını çıkarınca, bu arkadaşların iyiden iyiye Bakırköy Ruh ve Sinir'e yollarının görüneceği kanaatindeyim.

Bakın arkadaşlar, diyelim ki GTX 980 Ti, 980, 970; AMD tarafından R9 390, 390X, Fury, Fury X kartlarına sahipsiniz. Bu saydığım kartlar 4K giriş seviyesi kartlardır. Yani 1080p için fazlasıyla yeterli kartlardır. Yapmayın etmeyin. 3-4 sene için kaliteli ayarlarda açmayacağı oyun olmayacak. Sürekli "1070 çıktı, fiyatı kaç TL olacak" diye sorular görüyorum ve bu soruyu yazan arkadaşın büyük ihtimalle GTX 970'i var ve de alınca hata mı ettim düşüncesinden o konuyu açıyor. Hayır dostum hata etmedin. GTX 970 gayet güçlü bir karttır. Şunun şurasında 10-15 sene öncesinin süper bilgisayarının hesap gücüne eşit bir performansa sahiptir. R9 390 da çok güçlü karttır. İsraf etmeyin. Bakınız bizim iphone 6 çıktı, yedisi geliyormuş, sekizinin ekranı şu kadarmış diye diye oluşturduğumuz çöplüğün Çin'deki durumu;
DERGİ - Teknolojinin Çin’de yarattığı çöplük - BBC Türkçe
Çin'deki teknoloji çöplüğü - Sayfa 1 - Galeri - Teknoloji - 7 Mayıs 2016 Cumartesi
5 dk'nızı ayırıp bir göz atın. Elinizdekiyle yetinin. 3-4 sene sonra satarsınız, daha güçlüsünü alırsınız. Bu kadar dert etmeyin bazı şeyleri.

Umarım yazdıklarım içinize bir nebze de olsa su serper ve de sizin burda binlerce lira döküpte kurduğunuz sistemden bir senede vaz geçip çöp etmenizin aslında dünyaya ne kadar büyük bir kötülük olduğunu anlarsınız.

Neyse herkese iyi forumlar.

Gayet güzel açıklamışsın ama eksik olan bazı kısımları da var ben bunları açıklamak isterim. Öncelikle teknoloji çağında yaşadığımız için artık insanlar şu yönle bakıyorlar olaya ooo yeni ürün hemde Nvidia çıkarmış hemen alalım süper abi efsane kart olacak. Bu olayı ben takıntılık olarak nitelendiriyorum. Şimdi insanlar forumlarda konu açıyorlar şunu mu alsam bunu mu alsam haliyle insanlarda o insanlara özenip yeni bir şey arayışına giriyorlar ki bu oldukça normal ( kıskançlık) olarak adlandırılan şey işte tam olarak bu. Sonuca gelecek olursak insanlar gidip elindekiyle yetinmeyip en son çıkan şeyi alıyor. Bu da bu tür şeyleri yaratıyor.

4K oyun takıntın varsa, monitörün destekliyorsa buyur al kardeşim. Benim gibi 1080p yeter de artar bile kafasındaysan boş ver çıkacak kartları, bizim için daha iyi. Şimdiki kartlar ucuzlayacak. :) Madem geçeceksin, GTX 970'inizi bana yarı fiyatına satın da yazık olmasın. :D :D

Ağzına sağlık kardeşim. Ben buna bağımlılık derim. Sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılığı gibi. İnsanlar da acayip bir tüketim ihtiyacı var. Ayrıca güncel kalmak için bu kadar parayı da nereden buluyorlar onu da anlamıyorum.

Sonuçta çok güçlü ve yeni ekran kartın var diye oyunlarda extra grafik gösterilmiyor. Oyunu yapanlar ne verdiyse onu görüyorsun.Çok yerinde bir konu.

Peki, bende şuan çok eski bir ekran kartı var. Gtx 1070 çıkına alacağım sitede ki Gtx 970'den pahalı olursa Gtx 970 almalıyım değil mi?
gtx 1070 i almalısın eğer değişeceksen kartını 200 tl 300 tl yeni mimariye yatırım yapmak yerinde olucaktır.

Gayet güzel açıklamışsınız hocam bu çılgınlığı, elinize sağlık. 970, 980 sahipleri, hala performans olarak çok güçlü kartlara sahipsiniz ve değiştirme ihtiyacı hissetmeyeceksiniz, hastalığınız yoksa tabi :) Ancak şu saatten sonra da çok kelepir fiyata bulunmadığı sürece 9** serisi ürün alınmaz bu da bir gerçek.

Bunu sadece bilgisayar da değil diğer herşeyde düşünmeye bakın çılgınca gereksiz bir kullanım var mesela 12-24-36 ay taksitle 6s alıp sadece facebook a giren deliler var aslında şuan elimde olan telefon 350 tl ve bu telefonla o 3000 tllik telefonun kullanım alanı aynı azla yetinen kârlı çıkıyor şu devirde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı