Kullanıcıların olanla yetinmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birileri para verip almasa zor bulursun arşiv yapacak korsan oyunu
Dostum inan ben korsandan yana değilim. Keşke oyunlara verecek kadar çok param olsa da orijinal arşivi yapsam Hem bende birçok arkadaşımız gibi CS. GO'yu orijinal oynuyorum

Dostum inan ben korsandan yana değilim. Keşke oyunlara verecek kadar çok param olsa da orijinal arşivi yapsam Hem bende birçok arkadaşımız gibi CS. GO'yu orijinal oynuyorum

Sen her gittiğin restorandaki masada bulunan fazla peçeteleri topluyormusun? Gittiğin her umumi tuvalette ki sabunları topluyormusun? Onları belli bir ücret karşılığında temin edenler var. Bizim alnımızda enayi yazmıyor bizde yaparız istesek hırsızlık kusura bakma korsanlığın benim gözümde üstte bahsettiğim hırsızlıklardan hiçbir farkı yok. Parasızlıktan ekmek çalarsın karnın açtır mazur görülür oyun karın doyurmadığına göre hiçbir affedilir yanı yok yaptığın bu hırsızlığın.

Bana şunu söyleyin hocam. Siz hiç korsan oyun oynamadınız mı?

İyide her oyun piyasada yok ki. Şimdi ben NFSU 2 oynamak istesem ne yapacağım gidip arayacak mıyım ? Arasam bile bulunamaz korsan indireceğim lakin @alipasa.mentese nin yaptığı aşırıya kaçmış biraz.

Ben bu işten para kazanmıyorum. Kişisel arşiv olarak tutuyorum. Hayatımda 1 kere bile online oynamayacağım oyuna 150 TL vermek normal gelmiyor bana. Buluyorum indiriyorum, arşivliyorum. Hani tamam etik değil bu kabul ediyorum. Ama dostum sırf bir hafta oynayıp bitirdikten sonra yüzüne bakmayacağım oyuna o kadar para veremem.

Bana şunu söyleyin hocam. Siz hiç korsan oyun oynamadınız mı?

Bu soruyu soracağını biliyordum. Üsttekine ekleyeyim dedim neyse nasip cevap vermekteymiş. Oynamadım diyen yalan söyler. Çok oynadım bunun için kullanmadığım warez siteleri kalmadı her türlü bilgi birikime de sahibim. Bir yerde yaptığımın yanlış olduğunu artık birisi sözleriyle kafama vura vura gösterdi tıpkı şimdi benim sana yaptığım gibi. Sana bir örnek vereceğim. Çek cumhuriyeti denen ülkenin nüfusu 10 milyon bizden 8 kat aşağı seviyede nüfusa sahipler. Buna rağmen oyun piyasasında oyunlarda çek dilinin Türkçeden fazla olduğunu görüyoruz. Sebebi işte zamanında benimde yaptığım ama artık bundan gocunduğum sırf bu emek hırsızlığı yüzünden. Adamlar senin yaptığın hırsızlığın farkında değilmi sanıyorsun. Ne kadar orjinal çalıştırmasanda yaptıkları oyunların hangi IP'ler tarafından kullanıldığını bunların orjinal olanların kaçta kaçına tekabül ettiğini görüyorlar ona göre bizimle muhattap olmuyorlar. Oyunların Türkçe çıkmasını istiyorsan daha kaliteli oyunlar çıksın istiyorsan yemeğinden sigarandan azaltıp aldığın oyununun gerçek hakkını çıkarmak istiyorsan parası neyse alıp kullanman gerekir. Bilgisayar alırken aylarca yediğini içtiğini azaltıp dişinden tırnağından arttırıp alıyorsan o bilgisayarda oynayacağın oyun içinde bir zahmet para biriktir.

Korsan arşivini marifetmiş gibi göstermesi hata. Ama sizin de burada hırsız muamelesi yapmanız mantıksız. Adamın yaptığı büyük bir suç yok. O oyunu merak etmiş bulmuş bir yerden indirmiş. Senin aldığın orijinal oyunda bir düşüş olmuyor, senin bir yerin eksilmiyor. Ne diye bu kadar büyüttünüz olayı anlamıyorum. Tamam ekmek, su, yemek gibi ihtiyaç değil ama oyun oynamak istiyor ve o kadar para vermekte af edersin akıl karı değil. Yaptığı bir hatadan dolayı (çok da abartılacak bir hata değil) bu kadar yargılama. Burada arşivleyen kadar o korsanı yayınlayana bunları söylesen adam netteki yüklemelerini silerdi.

Hocam haklısın. Bilgisayar almak için bazı şeylerden kıstım. Ama bedava erişebileceğim şeyler için yemeden, içmeden, giyimden kısmak mantıksız bence. Oyun konusunda da takıntı sahibi değilim. Çıkanı oynarım.

Yapılan emek hırsızlığıdır. Bunun hiçbir haklı gerekçesi yok kardeşim. Oyun oynamak istiyorsa dediğim gibi nasıl bilgisayarı toplarken yediğinden içtiğinden kesiyorsa bi zahmet kessin çok mu şey istiyorum.

Katılıyorum. İnsanların bazılarında hep yenisini, daha iyisini alma bağımlılığı var. Bu bir hastalık gibi, hastalığı kaparsın ve sende yenisini istersin bağımlılık yapar, ve bağımlılık yapan her şey gibi sarhoş eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…