Kullanılabilir bellek 3.24GB sorunu

Mert18092

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen gün RAM aldım 4 GB benim de 4 GB RAM'ım vardı 8 GB yapayım dedim fakat 4 GB iken kullanılabilir bellek miktarı 3.24 yazıyordu şimdi yeni RAM'ı taktım Toplam bellek 8 GB ama kullanılabilir bellek hala 3.24 olarak görünüyor Anakartımda destekliyor RAM'lari internette bir sürü böyle konu gördüm her yolu denedim ama hiç bir sonuca ulaşamadım.

Bios Advanced chipset features deki remapping'i enabled yaptım PC açılış ekranında dondu, msconfig ayarlarını denedim. Güncelleşirmeleri yaptım, RAM'larin bozuk olup olmadığını kontrol ettim slotlarını değiştirdim internette görüp görebileceğim her şeyi denedim ama bir çözüme ulaşamadım. En sonunda kendim bakarken donanıma ayrılmış bellek miktarı denen bir şey buldum. Nedir bu donanıma ayrılmış bellek sorunun çözümü? Sanırım burada Win7 64 BİT kullanıyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

nevresm.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız paylaşımlı olduğu için olabilir mi?

İçeriği okumadan başlığa baktığımda bende öyle düşündüm :D 4,5 GB bellek çekebilecek bir kart yok sanırım arkadaşta. Kullandığı Windows sürümü ile alakalı olabilir sanırım ne dersiniz ?
 
İçeriği okumadan başlığa baktığımda bende öyle düşündüm :D 4,5 GB bellek çekebilecek bir kart yok sanırım arkadaşta. Kullandığı Windows sürümü ile alakalı olabilir sanırım ne dersiniz ?

R7 240 2 GB'ım paylaşım ile 6 GB oluyor. Temiz kurulum yapsın, denemekten zarar gelmez.
 
Bu sorunu yaşayan belki yüzlerce kişi gördüm ekran kartım Amd HD7770 işin garip yönü 4 GB ram takılı iken 3.24 kullanılabilir donanıma az ayırıyor yeni ram takınca tekrar 3.24 bu sefer donanıma daha fazla ayırıyor.
 
RAM bilgisayarın heryerinde Ekran kartının ayarlarında bile 8 GB olarak görünüyor neden donanıma bellek aktarıyor herşeyi denedim yapamadım.
 
Önerdiğin çözümleri denedim paylaşımlı belleği kapatınca bilgisayar açılış ekranında donuyor bios pilini çıkarmadan düzelmiyor.
Aslında benimle tıpatıp aynı sorunu yaşayan birisi çözüm olarak paylaşımlı belleği devre dışı bırakıyor sorunu çözülüyor ama bende PC açılış ekranında dondu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

[Çözüldü] 64 Bit Windows 7'de 3.25 Kullanılabilir RAM Sorunu

Burada recep beyin anlattıklarını buldum biosu USB den güncellemem mi gerekiyor onu anlamadım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı