Çözüldü Kullanılabilir fiziksel bellek 11, 9 GB

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JactoR

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar. Bugün sistem bilgilerine bakarken bir hatayla karşılaştım. (Öyle umuyorum) yüklü fiziksel bellek (RAM) 16 GB iken kullanılabilir fiziksel bellek 11, 9 GB bu hata mıdır? Hataysa çözümü nedir yardımınızı bekliyorum. (Sistemim 64 Bit)

Çözüm
Sistem yapılandırması/Önyükleme/Gelişmiş seçenekler/Bellek sınırındaki tiki kaldır bilgisayarı yeniden başlat
1594210364034.png

1594210414600.png

1594210442517.png

1594210470480.png

Tiki kaldır tamam de sonra uygula de bilgisayarı yeniden başlat düzelmiş olur.
Ben bu şekilde düzeltmiştim.
Selamlar. Bugün sistem bilgilerine bakarken bir hatayla karşılaştım. (Öyle umuyorum) yüklü fiziksel bellek (RAM) 16 GB iken kullanılabilir fiziksel bellek 11, 9 GB bu hata mıdır? Hataysa çözümü nedir yardımınızı bekliyorum. (Sistemim 64 Bit)

Hata değil. 11, 9 GB'lik bir kısım kullanılabilir ancak şu an gerek olmadığından kullanılmıyor anlamında.
Ayrıca ekran görüntüsü paylaşır mısın? Eskiden 32 Bit sürümlü Windows'larda Max 3, 12 GB kullanılabiliyordu bunun 64 Bit Windows için de BIOS ile ilgili bir hatası olabiliyordu bazen. Ekran görüntüsü paylaş yardımcı olmaya çalışayım.

Son düzenleme:
Sistem yapılandırması/Önyükleme/Gelişmiş seçenekler/Bellek sınırındaki tiki kaldır bilgisayarı yeniden başlat
1594210364034.png

1594210414600.png

1594210442517.png

1594210470480.png

Tiki kaldır tamam de sonra uygula de bilgisayarı yeniden başlat düzelmiş olur.
Ben bu şekilde düzeltmiştim.

Son düzenleme:
Çözüm
Konuyu hortlatmış olduğum için özür dilerim. Fakat yanlış bilinen ve çözümü aranmaya çalışılan bu konu hakkında bir bilgilendirme yapalım. Bilgisayarınız açıkken bile gerek Windows işletim sisteminin kendisi, gerek arka plandaki çeşitli hizmet uygulamaları vb. birçok program RAM kullanır. Orada görüntülediğiniz "Kullanılabilir Fiziksel Bellek" kısmı, sisteminizin hali hazırda kullanmakta olduğu RAM miktarı haricinde, ne kadarlık bir RAM kullanımı yapabileceğinizi gösterir.

Mesela 16GB RAM'de Kullanılabilir Fiziksel Bellek kısmının 8 - 9 yada 10GB olarak görülmesi, sistemin yaklaşık 5-6GB RAM kullanımında olduğunu ve sizin bu kullanım haricinde 10GB daha RAM kullanımı yapabileceğinizi gösterir. Daha basit yöntem ise Görev Yöneticisi / Performans / Bellek sekmesi altında Kullanılan ve Kullanılabilir olarak ayrılmış değerler mevcuttur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı