Kullanılabilir limiti arttırıp taksitli alışveriş yapılırsa ödeme planı nasıl olur?

Bankaya göre, kredi kartına fazladan para yatırmak mümkün olabiliyor ve bu tutarın üst sınırı da bankaya göre değişiyor. Fazladan yatırılan tutar ile taksitli alışveriş yapılıp yapılamayacağı da yine bankaya kalıyor.

Banka ismini belirtmediğiniz için kesin bir cevap verilemez. Bankanız ile iletişime geçmenizi ve ödemenin nasıl olacağını sormanızı öneririm.

Az önce konuyla alakalı cevabı buldum.
Merak eden de faydalansın diye buraya bırakıyorum:

''olur mu olmaz mı hep tartışılır. mümkündür, az evvel denedim. zaten üstüne parayı yatırdıktan sonra limit+yatırdığınız kadarlık bir tek çekim yapabilirsiniz kim ne karışır. taksitli olarak ise şu şekilde oldu. yuvarlak rakamlarla örnekleyeyim.
500 liralık bir kartımız olsun.
1000 liralık alışveriş yapmak için 500 lira fazladan yatırdım. internet şubesinden baktım kullanılabilir limit 1000 olmuş.
1000 liralık 10 taksitle bir alışveriş yaptım.
şu an kredi kartımda dönem içi harcama 100(hedehödö 1/10 taksiti), kullanılabilir limit 0, güncel borç ise -400 olmuş. yani 4 ay daha kredi kartında borç gözükmeyecek, fazladan eklediğimiz kısımla ilk 5 taksidi de ödemiş gibi olduk.
''

Ziraat Bankkart Combo, Akbank.

Senin bahsettiğin limit arttırma ile benim dediğim aynı şey değil. Debit mebit de kullanmıyorum zaten. Ziraat ve Akbankın normal kredi kartlarını kullanıyorum.

Ayrıca 40.000TL'yi nakit, diğer 40.000TL'yi de kredi kartıyla taksitle ödemeyi ben de biliyorum :D

Bir sebebi var ki bu şekilde olursa ödeme planı nasıl olur onu soruyorum.

En temizi müşteri hizmetlerine sor genelde kartın asıl limiti dışındaki miktarlara taksit gibi opsiyonlar pek sunmuyorlar. Taksit yapmak, ne bileyim çip para kazanmak yalnızca normal limit üzerinden değerlendiriliyor.

Kaç sene önce Bonus kart ile ben müşteri hizmetlerine sorduğumda hayır cevabını almıştım. Sonrasında Axess ve World ile denemedim. Oluyorsa ne ala benim de işime yarar.

Az önce konuyla alakalı cevabı buldum.
Merak eden de faydalansın diye buraya bırakıyorum:

''olur mu olmaz mı hep tartışılır. mümkündür, az evvel denedim. zaten üstüne parayı yatırdıktan sonra limit+yatırdığınız kadarlık bir tek çekim yapabilirsiniz kim ne karışır. taksitli olarak ise şu şekilde oldu. yuvarlak rakamlarla örnekleyeyim.
500 liralık bir kartımız olsun.
1000 liralık alışveriş yapmak için 500 lira fazladan yatırdım. internet şubesinden baktım kullanılabilir limit 1000 olmuş.
1000 liralık 10 taksitle bir alışveriş yaptım.
şu an kredi kartımda dönem içi harcama 100(hedehödö 1/10 taksiti), kullanılabilir limit 0, güncel borç ise -400 olmuş. yani 4 ay daha kredi kartında borç gözükmeyecek, fazladan eklediğimiz kısımla ilk 5 taksidi de ödemiş gibi olduk.
''

Bu yazı 10 sene önce Ekşi Sözlük'te yazılmıştı. O zamanki banka esnekliği ile bugün bir değil, o zamanlar sigortasız adama bile sokakta kredi kartı dağıtıyordu bankalar.

O zamanki banka esnekliği ile bugün bir değil, o zamanlar sigortasız adama bile sokakta kredi kartı dağıtıyordu bankalar.
Açıkçası sigortasız kişilere kart verme durumu hâlâ aynı sayılabilir. Kişisel bilgileri rastgele dolduruyorlar ve 6 haneli kart limitlerini dağıtıp duruyorlar. Sigortası olmadan kart alan kişilerin kişisel bilgilerinde genellikle rastgele meslekler ve yüksek maaş bilgisi yer alıyor. Sistem de ters bir durum görmediği sürece başvuruyu onaylıyor.
Kaç sene önce Bonus kart ile ben müşteri hizmetlerine sorduğumda hayır cevabını almıştım.
Bankaya göre değişen bir durum ve izin veren bankalar bile farklılık gösterebiliyor. Zaman zaman politikalar da güncellenebiliyor ve güncel bilgi almak önemli oluyor. Örneğin bir bankada kart limitinin %10’undan daha fazla artı bakiye olamıyor ama İş Bankası gibi bir bankada 1000 TL limitli karta 100000 TL bile yatırabiliyorsunuz. Taksit yapılıp yapılamayacağı ve ödemelerin nasıl olacağı yine bankaya kalıyor.

Açıkçası sigortasız kişilere kart verme durumu hâlâ aynı sayılabilir. Kişisel bilgileri rastgele dolduruyorlar ve 6 haneli kart limitlerini dağıtıp duruyorlar. Sigortası olmadan kart alan kişilerin kişisel bilgilerinde genellikle rastgele meslekler ve yüksek maaş bilgisi yer alıyor. Sistem de ters bir durum görmediği sürece başvuruyu onaylıyor.

Bankaya göre değişen bir durum ve izin veren bankalar bile farklılık gösterebiliyor. Zaman zaman politikalar da güncellenebiliyor ve güncel bilgi almak önemli oluyor. Örneğin bir bankada kart limitinin %10’undan daha fazla artı bakiye olamıyor ama İş Bankası gibi bir bankada 1000 TL limitli karta 100000 TL bile yatırabiliyorsunuz. Taksit yapılıp yapılamayacağı ve ödemelerin nasıl olacağı yine bankaya kalıyor.
Teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı