Kullanılabilir RAM (5.86) ise 6 GB RAM'lik oyun oynanılabilir mi?

furkanihan81

Zeptopat
Katılım
28 Haziran 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
512 gb ssd
We were here forever ve Raft gibi oyunları oynamak için 6 GB rama ihtiyaç duyuluyor.

Fakat benim laptopum APU olduğundan 8 GB RAM olmasına rağmen kullanılabilir 5.86 görünüyor.

Bu şekilde minimum 6 GB RAM isteyen bir oyunu oynayabilir miyim?

Sistem:
AMD Ryzen 5 5600 h
512 GB SSD.
RTX3060.
8 GB RAM.
 
Hocam ısınmanın neyinden korkuyorsunuz ekran kartınız ve işlemciniz +90 derece görmediği sürece bir sıkıntı olmaz genellikle.
şimdi dostum,tabii ki doğru söylüyorsun fakat leptop lenovo olduğu için şarjında sorunlar yaşıyorum içindeki lenovo vantage gibi bir uygulamadan performans kipini işaretlediğim zaman şarjda oyun oynamam gerekir. bu şekilde fazla ısınma olup leptopa bir şey olmasından endişeleniyorum.
 
Şimdi dostum, tabii ki doğru söylüyorsun fakat laptop Lenovo olduğu için şarjında sorunlar yaşıyorum içindeki Lenovo vantage gibi bir uygulamadan performans kipini işaretlediğim zaman şarjda oyun oynamam gerekir. Bu şekilde fazla ısınma olup laptopa bir şey olmasından endişeleniyorum.

Çevrenizde laptop kullanan biri varsa ona sarmanız daha sağlıklı olur.
 
peki denediğin zaman raminde bir sorun yaşadın mı herhangi bir şekilde ısınma oldu mu ? ve oynadığın leptopmuydu masaüstü mü ?


şimdi letopda ısınma olur mu ramdan kaynaklı sizden bunu duymak istiyorum lenovonun ideapad gaming pc sinde oynayacağım lol de birazcık ısınıyordu the forest oynadığımda leptopta aşırı bir ısınma gözlemledim sizce ben kullanılabilir ram 5..86 iken 6 gb ramlik bir oyunu oynarsam ısınma veya ramda yanma sorun olur mu ?


bunu neye güvenerek söylediğini bana açıklar mısın ?
Benim oynadığım laptoptu. Sorun olarak tek sorun ara sıra drop girmesiydi işte. Sonra rami 8 yapınca o da olmadı bi daha.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı