Kullanılabilir RAM artırmak zararlı mıdır?

tahayigit1

Hectopat
Daha fazla  
16GB Ram e sahip masaüstü bir bilgisayarım var. Kullanılabilir RAM 'i artırdım. Sizce bir sıkıntı olur mu? Overclock gibi zararları var mıdır?

Bu konuyu araştırmıştım. Çoğu zaman sıkıntı çıkarabiliyor. Bence eski miktarına ger çekin. Çünkü bilgisayardaki RAM'in zaten tamamı kullanılıyor. Oradaki kullanılanilirlik olayına takılmamak lazım. Kullanılabilir miktarın haricindeki kısım ekran kartı için ayrılıyor genelde. Eğer kullanılabilir artırırsanız ekran kartınıza ayrılan RAM miktarını da azaltırsınız.

Sistem yönetimli boyut en iyisi, yine de manuel olarak yapacaksanız abartı bir miktar girmeyin çünkü gerektiği zaman kullanıyor zaten her zaman kullanmıyor. Sanal bellek mi yoksa MSConfig üzerindeki bellek ayarı mı? Her neyse bırakın öyle kalsın bence, sistem otomatik ayarlasın.

Son düzenleme:
Hocam işlemci içerisindeki ekran kartını kullanıyorsanız 2 GB'dan fazl vermeyin. Zaten standart olarak genelde 2 kullanır tabii araştırmakta fayda var. Ancak zaten ekran kartı kullanıyorsanız 512 MB verin gitsin hiçbir zararı olmaz. Zaten ayrılan bellek ekran kartına gidiyor. Bu zamana kadar kullandığım laptoplarda benzer olayla karşılaştım dediğim ayarı yaptım problem çıkmıyor merak etmeyin.

Hocam valla ekran kartımın belleği 6GB Geforce GTX 1660ti. Ben internetten bakıp Kullanılabilir Belleği 16GB yapmıştım ki zaten 16GB Belleğe sahibim. Sizce tekrardan kullanılabilir belleği sistem otomatik ayarına getirirsem performansda artma-azalma gibi durumlar söz konusu olur mu?

Hocam vallahi ekran kartımın belleği 6 GB GeForce GTX 1660 Ti. Ben internetten bakıp kullanılabilir belleği 16 GB yapmıştım ki zaten 16 GB belleğe sahibim. Sizce tekrardan kullanılabilir belleği sistem otomatik ayarına getirirsem performansda artma-azalma gibi durumlar söz konusu olur mu?

Pek olmaz ama RAM'in bir kısmını onboarda veriyorsunuz. Bu da gereksiz. O sebeple RAM'in ayrıldığı miktarı 512 MB yapmak daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı