Öncelikle merhaba. Sistem özelliklerimi altta fotoğrafta paylaşıcam. Başlıkta belirttiğim gibi yeni 4 GB daha RAM aldım. Fakat böyle bir hatayla karşılaştım. Günlerdir araştırıyorum bir çözüm bulamadım. BIOS güncel. Sistem 64 Bit. BIOS pilini çıkardım, MSConfig sekmesinde bellek sınırı aktif değil.
Dostum sanırım BİOS pilini çıkardığın için veya işletim sisteminle alakalı olarak 1600MHz. RAM'lerini 800 MHz.'de kullanıyorsun. BİOS ayarlarınıda bi kontrol et istersen.
RAM'leride tek tek denermisin işletim istemin zaten 8GB'ı destekliyor. Başka bir problem var.
Denedikten sonra tek tek Control Center fotoğraflarını atarsan sevinirim.
Tek tek denedim yeni aldığım RAM'i takınca ekranda sinyal yok yazısı çıkıyor. Ekran kartının fanı durup durup çalışıyor sanırım onunla çakışıyor. Ayrıca yeni RAM'i takınca kasadan bip bip sesi geliyor. Sizce mantıklı mı bunlar?
Tek tek denedim yeni aldığım ram i takınca ekranda sinyal yok yazısı çıkıyor ekran kartının fanı durup durup çalışıyor sanırım onla çakışıyor.Ayriyetten yeni rami takınca kasadan bip bip sesi geliyor sizce mantıklımı bunlar...
Bilgisayarla ilk tanıştığım günden beri mevcut RAM kapasitemi hiçbir zaman kullanamadım. Sürekli Kullanılabilir şu kadar bu kadar rakamları neler yaptıysam da çözemedim. Format atmalar 64 Bit'e geçmeler BIOS güncellemeler... Kısmet demek ki
@Nwatid Ekran kartın kullanıyor Ram miktarının eksik görünen kısmını bunu Bios'tan kapatabilirsin. Normal mavi ekranlı Bios lar için " Advanced Chipset Features" ten "Memory Remap Featurey"i Enabled yap Sorun çözülecektir.
MSI Bios unda ise " Integrated Graphics Configuration" Sekmesinde.
İyi forumlar.
Tek tek denediğinde, ekrana görüntü gelmiyorsa, yeni aldığın RAM'i taktığında, anla ki o RAM bozuk. Uyumluysa vb. her şeyi tamsa, ancak taktığında ekrana görüntü gelmiyorsa, anla ki bozuk.