Kullanılabilir RAM miktarı az görünüyor

quarz

Centipat
Daha fazla  
Eski nesil bir PC var elimde. MSI H55M-P31 anakartı var. Eskiden DDR3 3GB RAM takılıydı. 4 GB'lik iki tane RAM taktım. Hala daha kullanılabilir RAM 3 GB gözüküyor. Sanırım BIOS'tan bir ayar yapılması gerekiyormuş ama bulamadım yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski nesil bir PC var elimde. MSI H55M-P31 anakartı var. Eskiden DDR3 3GB RAM takılıydı. 4 GB'lik iki tane RAM taktım. Hala daha kullanılabilir RAM 3 GB gözüküyor. Sanırım BIOS'tan bir ayar yapılması gerekiyormuş ama bulamadım yardım edin.

4 tane RAM slotu var sanırım RAM takarken 2-4 veya 1-3 takılıyordu emin değilim ama yan yana takılmıyordu bildiğim nasıl taktınız?

Windows 64-bit mi kurulu 32-bit mi? Eğer 32-bit ise 3 GB'tan fazlasını görmeyecektir.
32 bit kurulu. 64 e güncellemeden çözemez miyiz?

Anakartınız 4 slotlu ise RAM'leri yanlış slotlara takmış olabilirsiniz.
Eskiden ramler 2 ve 4. Slota takılıydı yine aynı şekilde taktım. 8gb rami görüyor ama kullanılabilir 3gb gösteriyor

4 tane RAM slotu var sanırım RAM takarken 2-4 veya 1-3 takılıyordu emin değilim ama yan yana takılmıyordu bildiğim nasıl taktınız?
2 4 şeklinde taktım

Kullanılabilir RAM nerede 3 GB gözüküyor? Görev Yöneticisi'nin performans sekmesinde mi?
Evet

32 Bit kurulu. 64'e güncellemeden çözemez miyiz?

Eskiden RAM'ler 2 ve 4. Slota takılıydı yine aynı şekilde taktım. 8 GB RAM'i görüyor ama kullanılabilir 3GB gösteriyor

2 4 şeklinde taktım

Evet

Windows almış olabilir mi bir kısmını, fotoğraf atar mısın baktığın yerin? CPU-Z de kaç GB gözüküyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı