Kullanılabilir RAM miktarı düşük

Daha fazla  
Merhabalar. Uzun süre bilgisayara bakmadığımda ve bilgisayarımı açtığımda istisnasız her zaman karşılaştığım sorundur bu kullanılabilir RAM düzeyi. Bu sefer işin içinden çıkamadım. Normalde RAM'lerin yerini değiştirir falan hallederdim bir şekilde ancak bu sefer olmuyor ve daha beter oldu. 16 GB RAM'ım 4 GB olarak kullanılabiliyor ancak anakartın otomatik Boost özelliğiyle 8 GB'a çıkıyor. RAM'lerin yerini değiştirdim. Şu CMD'den tik kaldır falan demeyin bunu artık herkes biliyor. Daha farklı yöntemi olan var mı? Bir türlü artmıyor kullanılabilir RAM düzeyi. 12 GB'ını donanıma ayrılmış gözüküyor.

Bilgisayarı parçalamama az kaldı windowsun bellek düzeltme bilmemnesini açtım restart attım 10 dakiak geçti tekrar restart attı ve karşımda bu var. Bunu halledip istediğiniz ssleri atacağım
Görev yöneticisinden Bellek kısmının ekran görüntüsünü atın. Bellekleriniz ne? Kaç tane bellek takılı anakarta? BIOS güncel mi?
Msı 970 gaming anakart 4 adet 4 gb ram hepsi uygun şekilde takıldı .Biosu sitesinden indirdiğimde "m40 dosyası" indiriliyor bu dosyayı ne yapacağımı anlayamadım internette araştırdığımda yalnızca samsung m40 ları görüyorum :)
Görüntüyü dahili anakarttan mı alıyorsunuz harici bir ekran kartından mı?
Harici 1050 Ti ekran kartı
Merhabalar. Uzun süre bilgisayara bakmadığımda ve bilgisayarımı açtığımda istisnasız her zaman karşılaştığım sorundur bu kullanılabilir RAM düzeyi. Bu sefer işin içinden çıkamadım. Normalde RAM'lerin yerini değiştirir falan hallederdim bir şekilde ancak bu sefer olmuyor ve daha beter oldu. 16 GB RAM'ım 4 GB olarak kullanılabiliyor ancak anakartın otomatik Boost özelliğiyle 8 GB'a çıkıyor. RAM'lerin yerini değiştirdim. Şu CMD'den tik kaldır falan demeyin bunu artık herkes biliyor. Daha farklı yöntemi olan var mı? Bir türlü artmıyor kullanılabilir RAM düzeyi. 12 GB'ını donanıma ayrılmış gözüküyor.
Bir şey farkettim corsari ramlerim dual gözüküyor ancak kingston ramler sorunlu sinlge olarak gözüküyor bunun sebebi ne olabilir ?

Dosya Ekleri

• IMG_0523.JPG
    IMG_0523.JPG
    137,3 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_0524.JPG
    IMG_0524.JPG
    290 KB · Görüntüleme: 53
  • 1.PNG
    1.PNG
    9,1 KB · Görüntüleme: 58
  • a.PNG
    a.PNG
    11 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11 KB · Görüntüleme: 54
  • sd.PNG
    sd.PNG
    11,1 KB · Görüntüleme: 44
  • ss.PNG
    ss.PNG
    11 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Aynı özelliklerde farklı marka RAM'ler kullanıyorum. Sorunum çözüldü ama nasıl çözüldüğünü bilmiyorum. RAM'lerin yerini 3-5 kez değiştirmiştim son kez değiştirip BIOS oto işlemci Boost özelliğini falan kurcaladım XMP özelliğini açıp kapattım. Bir şekilde 12 GB'a çıkardım ve tamam bununla idare edelim dedim :) .Ardından ertesi gün ilginç bir şekilde RAM'ım 16 olarak başladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı