Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu 2.75 GB

Atal222

Hectopat
Yer
Tekirdağ/Çorlu
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımın özelliklerinde kullanılabilir RAM miktarının 2,75 GB olduğunu görüyorum. Daha önce bu miktarın 3,75 ve tam 4 GB olduğunu görmüştüm fakat zamanla ne olduysa bu miktar 2,75'e düştü. 64 bit işletim sistemi kullanmama rağmen 4 GB kullanılamıyor. Acaba bu sorunun bir çözümü var mı ? Ekran kartım paylaşımlı olduğu için de olabilir mi ? Ekran kartım: Asus Nvidia GTX750 Ti Strix Direct Cu II.

sorun.jpg

GTX750 Ti paylaşımlı bir kart değil! Kendi belleği olan bir kart. Bu sorun genelde çok eski anakartlarda oluyor. Eski yonga setleri belleğin tamamını adreseleyemeyebiliyor. Yine bozuk bellek modülü, güncel olmayan BIOS ya da birbiri ile uyumsuz bellekler de buna neden olabiliyor.

Bellek modüllerini tek tek takıp üstünde yazan değerler kadar sistemde gözüküp gözükmediklerine bakacaksın. Anakartın Foxconn ya da Pegatron'dur diye tahmin ediyorum.

Hocam kusura bakmayın ekran kartı hakkında yanlış biliyormuşum. Anakartım Foxconn G31MXP'imiş BIOS sürümünü verdiğiniz linkteki sürüm ile güncelledim. Şimdi 4 GB gözüküyor fakat nedense hiçbir hız farkı hissetmedim acaba sorun devam etmekte mi ? Ramler ile ilgili bir problem olabilir mi ?

Dosya Ekleri

• asdjsdaj.jpg
    asdjsdaj.jpg
    11,2 KB · Görüntüleme: 472
upload_2017-6-20_19-3-21.png

bende 2 gb ram vardı 4gb daha aldım 6 gb yaptım ama kullanılabilir miktarı resimdeki gibi çözümü olan varmı şimdiden teşekkürler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı