Kullanılabilir RAM miktarı sorunu

frknyilmaz69

Hectopat
Daha fazla  
ASUS M5A97 EVO R2.0 anakartım bozuldu Gigabyte GA990FXA-UD5 R5 (rev1.0) anakart aldım.
Donanımları ve RAM'leri uygun bir şekilde yerlerine taktım.
Not: RAM'lerim kit değil, aynı marka aynı seri ama biri 1333 biri 1600 mhz. Diğer anakartımda da bunları kullanıyordum böyle bir sorun yoktu. RAM'lerle ilgisi var mı bilmiyorum ama bilgisayarımı her açışımda 1 uzun 3 kısa bip sesi geliyor. Ekran kartı sorunu diye biliyorum 10 15 kere kapatıp açınca ekran geliyor bazen donmalar oluyor.

Ana kartınıza başka bir ekran kartı takınız veya ekran kartınızı başka bir anakartta deneyiniz aynı problemi verecek mi kontrol ediniz.

Ana kartınıza başka bir ekran kartı takınız veya ekran kartınızı başka bir anakartta deneyiniz aynı problemi verecek mi kontrol ediniz.
Şuan elimde mevcut başka bir ekran kartı yok maalesef birisinden bulursam deneyecegim. Ram problemi için bir öneriniz var mı peki? Bu öneriniz bana bilgisayarın açılmamasıyla ilgili gibi geldi.

Anakartınıza RAM'leri nasıl takıyorsunuz? 1 ve 3'üncü slotlara mı 2 ve 4'mi yani aynı renkte olanlara takın deneyin. Eğer yine olmazsa 1 ve 2'yi yine olmazsa 3 ve 4'e takıp deneyin.

Anakartınıza RAM'leri nasıl takıyorsunuz? 1 ve 3'üncü slotlara mı 2 ve 4'mi yani aynı renkte olanlara takın deneyin. Eğer yine olmazsa 1 ve 2'yi yine olmazsa 3 ve 4'e takıp deneyin.

Aynı renkte olanlara takıyorum ama ikisininde farklı renklere takıp bide öyle denemeyi düşünüyorum.

Aynı renkte olanlara takıyorum ama ikisininde farklı renklere takıp bide öyle denemeyi düşünüyorum.
Bir deneyin bakalım sonucu bildirin tekrar. Kendim yaşadım aynı tarz sorunu anakartım Xeon işlemci desteklemiyordu taktım fakat sadece 3 ve 4. slotlardaki RAM'leri görüyor.

İşlemciye en yakın slota 1 numara dersek, 1 ve 3 numaralı slota takınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…