Kullanılabilir RAM miktarı ve MHz değerini arttırma

Cümleten selamun aleykum.

Bilgisayarımdaki 16 GB'lik RAM'in 7.95ini kullanıyordum. Ama Technopat'ın videosundan BIOS'u güncelledikten sonra sağtık özelliklerden önceden 16 GB ( 7.95'i kullanılıyor ) yazıyordu. Şimdi ise 7.95 yazıyor ramlarimin tamamını nasıl kullanabilirim 6 aydır PC'yi boyle kullanıyorum (bir de RAM'larim 3000MHz ama BIOS'tan baktığımda 2133 gözüküyor XPM yi profile 1 yaptım düzelmedi ) Allah rızası için yardım edin.

Bilgisayar özellikleri: X64 Bit.

Gigabyte B450M SH2 anakart (BIOS sürümü F50 ) (RAM slotu 2 tane kitapçıktan baktım )

AMD Ryzen 5 2600 3.40 Hz.

8 GB DDR4 3000MHz CL16 ( 2 tane ) (ama bilgisayar BIOS güncellemesi sonrası 8 GB RAM gösteriyor )

RX590 ekran kartı 8 GB GDDR5.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lar BIOS'ta gözüküyor mu ya da CPU-Z programında eğer gözükmüyor birini çıkar diğerini tak daha sonra diğerin, tak birini çıkarı RAM'lar bozuk olabilir

Cümleten selamun aleykum.

Bilgisayarımdaki 16 GB'lik RAM'in 7.95'ini kullanıyordum. Ama Technopat'ın videosundan BIOS'u güncelledikten sonra sağtık özelliklerden önceden 16 GB ( 7.95'i kullanılıyor ) yazıyordu. Şimdi ise 7.95 yazıyor ramlarimin tamamını nasıl kullanabilirim 6 aydır PC'yi boyle kullanıyorum (bir de RAM'larim 3000MHz ama BIOS'tan baktığımda 2133 gözüküyor XPM yi profile 1 yaptım düzelmedi ) Allah rızası için yardım edin.

Bilgisayar özellikleri: X64 Bit.

Gigabyte B450M SH2 anakart (BIOS sürümü F50 ) (RAM slotu 2 tane kitapçıktan baktım )

AMD Ryzen 5 2600 3.40 Hz.

8 GB DDR4 3000MHz CL16 ( 2 tane ) (ama bilgisayar BIOS güncellemesi sonrası 8 GB RAM gösteriyor )

RX590 ekran kartı 8 GB GDDR5.

Merhabalar, benim de sistemim sizinki ile aynı ve aynı sorunu yaşıyorum. Çözümü buldunuz mu acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı