Kullanılabilir RAM Miktarı ve Oyunlarda RAM Kullanımı

007 Jets

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi oyunlar 8GB RAM istiyor artık önerilen sistem gereksinimlerinde. Her oyunu oynarken MSI Afterburner açık olarak oynadığım için takip edebiliyorum ; neredeyse çoğu oyun en az 5-6 GB RAM harcıyor.
Hatta COD AW'nin bir bölümünde 7350MB RAM harcadığını gördüm. Asıl sorum burada başlıyor. Ben Windows 8.1 Pro kullanıyorum ve G-Skill 8GB (4X2) 1866 MHz RAM'im var. Kullanılabilir yani boş RAM miktarı sistem boştayken yaklaşık 5 GB kadar oluyor. Ama oyunlara girdiğimizde 5 GB'tan fazla kullanıldığına şahit oluyoruz. Bu nasıl oluyor? Açıklarsanız sevinirim.

Dostum 4 gb ram yaklaşık 1 senedir yetersiz gelmeye başlıyordu. Artık bariz şekilde yetmiyor. Sistemin boştayken 5 gb ram kullanması normal değil. Görev yöneticisinden işlemlere belip belleğe tıklarsan en çok hangi uygulama kullanıyor görebiliriz.

Dostum 4 gb ram yaklaşık 1 senedir yetersiz gelmeye başlıyordu. Artık bariz şekilde yetmiyor. Sistemin boştayken 5 gb ram kullanması normal değil. Görev yöneticisinden işlemlere belip belleğe tıklarsan en çok hangi uygulama kullanıyor görebiliriz.

Kullanılabilir yani boş RAM miktarı sistem boştayken yaklaşık 5 GB kadar oluyor.

Kimse anlamadı herhalde tam olarak konuyu :(

Sistem doluyken 3 gb ram kullandığınımı söylemek istiyorsunuz?

Hayır. Kullanılabilir RAM miktarı oyuna girmeden önce 5 GB kadar iken oyuna girdiğimizde oyun 7.5 GB bile RAM harcayabiliyor. Hani 5GB kullanılabilir RAM vardı? Bu nasıl oluyor , nasıl işliyor , 8GB RAM'imiz varsa oyunlarda 8GB'ın tamamını da kullanabilir miyiz? Sorularım bunlar :)

Açıkçası ben hiç 7.5 gb ram kullandığını görmedim bir oyunun yaptığım testlerde. Sadece CoD AW'de çok yüksek bir ram kullanımı vardı. Oda oyun korsan olduğu içindi. Oyunu arkadaş ile takas aracılığı ile değiştirdikten sonra ram kullanımı 5-5.5 gb'ye kadar düştü.
8 gb ram ihtiyacı grafiklerin arttığı yerde başlar kardeşim. Falanca oyununun efektlerini sona aldığınız zaman işlemci daha çok ram kullanıp ekran kartına yollayacaktır. Ama 8 gb'yi sonuna kadar zorlayan bir oyun görmedim ben daha.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı