Arkadaşlar selam iyi forumlar. Bugün yeni işlemci ve anakart aldım fakat bu RAM sorunuyla karşı karşıya geldim internette tonla konusu açılmış ancak bir halt anlaşılmıyor. BIOS'u Update etmem mi gerekiyor acaba? Yardımcı olun Anakart+İşlemci aldıktan sonra hiçbir işlem yapmadım BIOS Update'si gibi herhangi bir işlem yapmam gerekir mi? Teşekkürler
BIOS Update ile RAM kapasitesi artabiliyor bazen. BIOS sürümünüz cidden eski ise tabii. Ama çoğu zaman anakartın o kadar RAM'i desteklememesinden kaynaklı oluyor bunlar.
Anakartınızın 32 GB RAM kapasitesi varmış. Bence BIOS güncelleyin. Kullandığınız BIOS sürümü 2012'den kalma fakat en güncel BIOS 2015 çıkışlı. Ayrıca RAM hata düzeltmeleri de yapılmış sonraki sürümlerde. BIOS indirmek için aşağıdaki linke gidin ve en üstteki 2101 sürümünü indirin.
BIOS Update ile RAM kapasitesi artabiliyor bazen. BIOS sürümünüz cidden eski ise tabii. Ama çoğu zaman anakartın o kadar RAM'i desteklememesinden kaynaklı oluyor bunlar.
Anakartınızın 32 GB RAM kapasitesi varmış. Bence BIOS güncelleyin. Kullandığınız BIOS sürümü 2012'den kalma fakat en güncel BIOS 2015 çıkışlı. Ayrıca RAM hata düzeltmeleri de yapılmış sonraki sürümlerde. BIOS indirmek için aşağıdaki linke gidin ve en üstteki 2101 sürümünü indirin.
Ben Foxconn G31-MXP kullanıyorum. Anakart 12-13 yaşında fakat birçok kişiden daha iyi verim alıyorum. Çünkü en son BIOS sürümünde anakartım. Ayrıca arkadaşınız lütfen yanlış anlamasın fakat saçmalamış biraz. Bence hiç de kötü değil.