Çözüldü Kullanılabilir RAM miktarının düşüklüğü neden olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akatshix

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize hayırlı forumlar, benim yaşadığım bir sorun yok sadece görev yöneticisinde gezinirken 16 GB RAM'ımın bazen değişkenlikle beraber 6,5 / 11 gibi rastgele sayılarda dolaştığını fark ettim. MSConfig'den falan RAM üst sınırını kaldırarak değiştirebiliyoruz galiba lakin bunun bu şekilde olması Windows'a bir tür performans kaybı yaşatır mı? Yaşatmazsa ne yapılmalı?

Dosya Ekleri

• 1734960804031.png
    3 KB · Görüntüleme: 30

RAM kullanımı birçok hizmete ayrılmış ve o işler için çalışıyor. Daha yüksek GB'lı RAM almak hızı arttırır. Ben sınırlamanı tavsiye etmem sistem kendisi gerektiği gibi çalışsın, bu görüşteyim.

yani diyorsunuz ki , msconfig'den o üst sınırı açıp 16GB'a ayarlıyayım ? Çünkü öyle çözüleceğini söylediler.

Yani zaten şu anda sınırlı değil sadece kullanıyor anlamadım.

Değiştirmenize gerek yok, normal. Uygulamaların RAM tüketimi değişkenlik gösterdiği için ayrılan RAM de değişkenlik gösteriyor. Örneğin kullanılanilabilir RAM 6.5/15.9 olsun. Bir oyuna girdiğinizde kullanılan RAM'i 9GB olarak görebilirsiniz. Sistem ihtiyacı kadarını 16GB üzerinden çeker.

yani bu bir performans kaybına neden olur mu ?

Sınırlama demek istemiştim
Kusura bakmayn yanlış anlamışım

Bir de buradaki 2666 hız neden bu şekilde _

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…