Kullanılan bisikleti Teknosa iade alır mı?

Hocam Teknosa iade almak yerine garanti/değişim gibi yollara yöneliyor.

Yeni nesil bisikletler niye böyle artık bisikletlerde de mi Çin tekel oldu geçen gün aynı şey Rus arkadaşımın başına geldi. Sıfır bisiklet satın aldı pedalları bazen boşa dönüyor. Ortada çok ciddi bir kalite sorunu var.

Hocam konuyla alakasız ama PP'nizdeki karakter çok tanıdık geldi ama çıkaramadım. Kimdir bilginiz var mı :D

Hocam geçmiş olsun, geri alacaklarını zannetmiyorum. Parça değişimi yaparlar ama onun parasınıda sizden alırlar garanti belgesi kağıdını okuduğunuzda ne dediğimi anlayacaksınız. Tüketici hakem heyeti belki size yardımcı olur.

Hocam geçmiş olsun, geri alacaklarını zannetmiyorum. Parça değişimi yaparlar ama onun parasınıda sizden alırlar garanti belgesi kağıdını okuduğunuzda ne dediğimi anlayacaksınız. Tüketici hakem heyeti belki size yardımcı olur.

Nasıl yani? Değişimde hasarlı parçanın parasını ben mi ödeyeceğim?

Hayır hocam, arkadaş yanlış bilgilendirme yapmış. Ürününüz ayıplı ürün kategorisinde. İade edebilirsiniz.

İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir ve bunun ispatı satıcıya aittir. Satıcıya iade talebinde bulunarak ürünü vermeniz kanunen yeterli, satıcı ürünün kusursuz olduğunu ispat etmeden iade talebinizi reddedemez. Ya servise ürünü kontrol ettirir, kusur olmadığına dair rapor alır, ya da iadeyi kabul eder. Aksi takdirde satıcı suçlu olur hocam.

Üründe kusur varsa tamir etmek isteseler de siz iade alabilirsiniz. Seçim hakkı ürün ayıplı olduğu için sizin, satıcı buna uymak zorunda. Detaylar için 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunu inceleyebilirsiniz.

Hocam XS25 kullanıyorum aynı sorunlar bende de oluştu ben parça değişimi istedim benden para istediler ben böyle kullanıyorum. Garanti kağıdına baktığımda tüm kontroller yapılmış ve herhangi bir parça değisiminde tüketici ücretini öder ibaresi yer alıyor. Belki servisten kaynaklıdır servisi şikayet edeceğim.

Alacak arkadaşlar bu tür bisiklet aldığında,herhangi bir sorunda servis yerine bisiklet tamircisine götürsün yarı fiyatına işlerini hallederler.Ufak bir sorun için parça değişimi isteyen servislere para kazandırmasınlar.Ayrıca periyodik bakımlarını yaptırtmayın.

Son düzenleme:
Hocam XS25 kullanıyorum aynı sorunlar bende de oluştu ben parça değişimi istedim benden para istediler ben böyle kullanıyorum. Garanti kağıdına baktığımda tüm kontroller yapılmış ve herhangi bir parça değisiminde tüketici ücretini öder ibaresi yer alıyor. Belki servisten kaynaklıdır servisi şikayet edeceğim.

Alacak arkadaşlar bu tür bisiklet aldığında, herhangi bir sorunda servis yerine bisiklet tamircisine götürsün yarı fiyatına işlerini hallederler. Ufak bir sorun için parça değişimi isteyen servislere para kazandırmasınlar. Ayrıca periyodik bakımlarını yaptırtmayın.

Hocam benim gittiğim servis bir sorun çıktığında mesela havası bitti. Vidası gevşedi. Parçası çıktı. Tarzında sorun olduğunda direkt olarak hallediyor ve para da almıyor. Parça değişimi Teknosa'nın kendisinden sağlanmalı diye düşünüyorum. Aksi takdirde servis parça değişimi için para alır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı